- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φιογκάκια με κοτόπουλο και μπρόκολο “λουσμένα” με μπλε τυρί!

 Το ωραίο έχει την εξής ιδιότητα, να προκαλεί ευχαρίστηση… κατόπιν τούτου αναγνώριση και τέλος αποδοχή. Το ωραίο αναγνωρίζεται αμέσως από τα παιδιά και τα ενθουσιάζει, γι’ αυτό φροντίζουμε τα φαγητά τους πέρα από υγιεινά, που είναι σημαντικό για την ανάπτυξή τους, να είναι και όμορφα στην όψη, να έχουν πολύ χρώμα και όμορφο σχήμα ώστε να γίνεται το γεύμα τους διασκεδαστικό και η διάθεση τους όμορφη.

Συστατικά

300 γρ. φιογκάκια

150-200 γρ. μπρόκολο (σε μπουκετάκια)

2 στήθη κοτόπουλου (φιλέτο)

για τη σάλτσα

90 γρ. μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.ο.κ.)

1 κουταλιά σούπας ξίδι από καλής ποιότητας λευκό κρασί

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μπουκιές.

Σε άλλη κατσαρόλα, επίσης με αλατισμένο νερό, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά περίπου. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζετε.

Ξαναβάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό όπου βράσατε το μπρόκολο και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες τους, που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Επειδή προορίζονται για σαλάτα, μπορείτε αν θέλετε, να τα ξεπλύνετε με τρεχούμενο κρύο νερό.

Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε το τυρί σε μπολ και το λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τα δουλεύετε όλα μαζί με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε σε σαλατιέρα τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.