Φουρνιστοί γαριδοκεφτέδες

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους στην περίοδο της νηστείας. Οι φουρνιστοί γαριδοκεφτέδες είναι μια εξαιρετική νόστιμη συνταγή.

Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σφηνάκι ούζο
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις γαρίδες για 1 λεπτό και πολτοποιείτε τις μισές από αυτές σε μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τις ανακατεύετε σε μπολ με τις υπόλοιπες γαρίδες, ψιλοκομμένες, και προσθέτετε τον μαϊντανό, το ούζο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μια κουταλιά αλεύρι. Αναμειγνύετε με τα χέρια, προσθέτετε τη δεύτερη κουταλιά αλεύρι και συνεχίζετε να ζυμώνετε. Επαναλαμβάνετε έως ότου το μείγμα γίνει σχετικά σφιχτό και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσει περισσότερο. Πλάθετε τους γαριδοκεφτέδες, τους απλώνετε στη σειρά σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.