- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φρούτα και λαχανικά σας χαρίζουν ομορφιά

Πιο γοητευτικούς και λαμπερούς, πέρα από υγιείς, μας κάνει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με μια νέα σκοτσέζικη μελέτη.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου St Andrews διαπίστωσαν ότι οι κίτρινες και κόκκινες χρωστικές ουσίες που εντοπίζονται σε φρούτα και λαχανικά όπως π.χ. τα καρότα, οι τομάτες και τα μάνγκο, μπορούν να αλλάξουν την απόχρωση του δέρματος, κατά την απορρόφηση τους από τα λιποκύτταρα.

Μελετώντας τη διατροφική συμπεριφορά 35 ανθρώπων, κατέληξαν ότι όσοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών αξιολογούνταν από άλλους ως πιο ελκυστικοί, συγκριτικά με άτομα που κατανάλωναν μικρές ποσότητες.

Έτσι, οι ερευνητές είδαν ότι η κατανάλωση δύο επιπλέον μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα για ένα διάστημα έξι εβδομάδων ήταν αρκετή για να χαρίσει στο δέρμα των συμμετεχόντων μια χρυσαφένια λάμψη.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή, τα οποία προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων από τη μόλυνση και τις ακτίνες UV και μπορεί να προλάβουν ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως για παράδειγμα η καρδιακή προσβολή και ο καρκίνος.

Ίσως η ανθρώπινη ματαιοδοξία να μπορούσε να οδηγήσει τον κόσμο στον δρόμο της υγιεινής διατροφής…