Σήμερα, φτιάχνουμε ένα φρουτένιο κέικ με έντονο χρώμα και άρωμα.
Υλικά:
4 μεγάλα αυγά
1 μεγάλη κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 μεγάλη κούπα του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 μεγάλη κούπα του τσαγιού γάλα
2 μεγάλες κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση και το γλάσσο:
300 γραμ. τυρί κρέμα
250 γραμ.μαργαρίνη
450 γραμ.άχνη ζάχαρη
14 μεγάλες φράουλες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα του κεικ.Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Αφού ψηθεί, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε να χλιάνει μέσα στο ταψί του. Μόλις έχει χλιάνει, αναποδογυρίστε το σε μια στρογγυλή πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ, αρχίζετε να ετοιμάζετε τη γέμιση-γλάσσο. Χτυπάτε στο multi τις φράουλες μέχρι να γίνουν πολτός. Βάζετε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά (φιλαδέλφεια- μαργαρίνη-άχνη) και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να φτιάξετε μια πηχτή και λεία κρέμα.
Ρίχνετε μέσα τις φράουλες και ανακατεύετε καλά για να ‘μοιραστούν’ σε όλη την κρέμα. Παίρνετε το κέικ και το κόβετε οριζόντια σε 3 κομμάτια. Αλείφετε με μπόλικο γλάσσο το κάθε κομμάτια, βάζετε τον άλλο από πάνω, αλείφετε ξανά με μπόλικο γλάσσο και βάζετε το τελευταίο κομμάτιαπό πάνω. Αλείφετε το υπόλοιπο γλάσσο πάνω στην επιφάνεια του κέικ και στα πλαϊνά του, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα σημεία και το γλάσσο να κάνει μια παχιά στρώση. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσσο και σερβίρετε.