Αρχική Infokids Συνταγές Φτιάχνουμε κολοκυθοανθούς γεμιστούς

Φτιάχνουμε κολοκυθοανθούς γεμιστούς

Ένα φαγητό με τους καρπούς που μας προσφέρει η γη αυτή την εποχή, γεμάτο άρωμα και υπέροχη γεύση.

Υλικά
(για 6 άτομα)
20-25 κολοκυθοανθούς
1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδου, τις οποίες θα πολτοποιήσετε
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
3-4 ντομάτες ώριμες, τις οποίες θα τρίψετε στον τρίφτη
1 φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5-6 κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
2 φλιτζ. νερό ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι με το αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγη από την τριμμένη ντομάτα, το δυόσμο και το μαϊντανό.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Πλένουμε τους ανθούς και τους βάζουμε ανάποδα στο ταψί για να μην κλείσουν. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, τους τοποθετούμε στο ταψί και σκορπάμε ανάμεσα τις φέτες με τα κολοκυθάκι και το σκόρδο.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη ντομάτα και το νερό ή ζωμό. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.