- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φυτέψτε μαζί με τα παιδιά κολοκυθάκια

Γλυκύτατο ζαρζαβατικό, που συνοδεύει τα πιο γευστικά πιάτα του καλοκαιριού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και επειδή αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για την καλλιέργειά του, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να φυτέψετε κολοκυθάκια, μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τα παιδιά, τα οποία θα απολαύσετε όλοι μαζί στη συνέχεια. Πάμε λοιπόν!

Εφοδιαστείτε με μεσαίου μεγέθους γλάστρες και με σπόρους για κολοκυθάκια.
Γεμίστες τες με χώμα και πιέστε μέσα σε καθεμία από ένα σπόρο. Ρίξτε λίγο ακόμη χώμα και πείτε στα παιδιά να ποτίσουν.
Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τους σπόρους σας κάθε μέρα και σε μία εβδομάδα να δείτε με περηφάνια τις πρώτες μυτούλες των φυτών σας να φυτρώνουν. Από δω και πέρα υπομονή τρεις εβδομάδες και θα είναι έτοιμα για μεταφύτευση στον κήπο. Διαφορετικά θα συνεχίσετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.
Σε ένα μέρος, που το βλέπει αρκετές ώρες ο ήλιος μέσα στη μέρα, ρίξτε πρώτα οργανικό λίπασμα, αναδέψτε το και στη συνέχεια σκάψτε μια τρύπα. Σε κάθε τρύπα φυτέψτε ένα από τα φυτά σας. Καλό είναι να έχετε εφοδιαστεί με λίγο άχυρο και να αναθέσετεστα παιδιά να το βάλουν γύρω από το φυτό για να μη φυτρώνουν αγριόχορτα.
Από δω και στο εξής όλη σας η φροντίδα πρέπει να εστιαστεί στο να διατηρείτε το χώμα υγρό. Τα κολοκυθάκια σας θα χρειαστούν για να ωριμάσουν 6-8 εβδομάδες. όταν το μήκος τους φτάσει τα 12-14 εκ. η συγκομιδή σας είναι έτοιμη. Κόψτε τα και μαγειρέψτε τα σε μια νοστιμότατη συνταγή.