- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φωτοτυπίες και cd για τη νέα σχολική χρονιά

Αγώνα δρόμου κάνει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Σχολικών Βιβλίων για να προλάβουν να τυπώσουν τα βιβλία μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, φαίνεται πως πολλοί μαθητές θα αναγκαστούν το πρώτο διάστημα να διαβάζουν από φωτοτυπίες και CD.

Αιτία είναι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος στο σύστημα εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, λόγω έλλειψης χαρτιού έπειτα από νομικές περιπέτειες που είχαν δύο διαγωνισμοί για την προμήθειά του, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Εκτιμήσεις από στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων αναφέρουν ότι ακόμα και αν ξεκινήσουν αύριο οι εκτυπώσεις, θα φτάσουμε μέχρι τον Νοέμβριο για να ολοκληρωθούν όλοι οι σχολικοί τίτλοι, ενώ οι 80 βασικοί θα είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έμφαση στα βιβλία της Α’ Δημοτικού και της Γ’ Λυκείου.

Έτσι, ιδίως στα Γυμνάσια και Λύκεια, οι μαθητές θα χρειαστεί πιθανότατα να καταφύγουν σε φωτοτυπίες και σε ανάγνωση από ηλεκτρονικά μέσα για αρκετά μαθήματα, μέχρι να τα παραλάβουν.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για τις αιτίες των καθυστερήσεων και τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να δώσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για την έκταση του προβλήματος.

Πάντως ήδη η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκτύπωση των βιβλίων και πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και cd.
Πηγή: in.gr