Χαλκιδική: Ο καλοκαιρινός παράδεισος της Β. Ελλάδας

Η Ελλάδα είναι απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός καθώς οι ιδαίτερες γωνιές της συνδυάζουν ιδανικά τη θάλασσα και το βουνό, ικανοποιώντας τα γούστα ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη. Η Χαλκιδική, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της χώρας, ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές χερσονήσους της- τα περίφημα τρία “πόδια”, της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους καθώς και για τις απαράμιλλες φυσικές της ομορφιές. Εκτεταμένες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδίες, δαντελωτές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, πυκνά πευκοδάση στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία συνθέτουν το υπέροχο ανάγλυφο της Χαλκιδικής. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής ποιότητας, παραθεριστικά συγκροτήματα και εξοχικές κατοικίες, πολυάριθμα κάμπινγκ για όους προτιμούν τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών, κατασκηνώσεις, υπαίθρια θέατρα, εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, beach bars και οργανωμένες παραλίες συγκροτούν την άρτια τουριστική υποδομή του νομού.

Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα διατηρεί αξιόλογα στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο με αντικείμενα της τοπικής παράδοσης, τον ερειπωμένο ανεμόμυλο, ένα εξαιρετικό κτίσμα του 19ου αιώνα καθώς και το Μητροπολιτικό Ναό της Γέννησης της Θεοτόκου που ξεχωρίζει για το γλυπτό υπέρθυρο τόξο των Παλαιοχριστιανικών Χρόνων. Πρέπει να δείτε τη Μαυρόμπαρα, τη μικρή λίμνη-υδροβιότοπο όπου φιλοξενείται η ευρωπαϊκή νεροχελώνα και να επισκεφθείτε το Σπήλαιο Πετραλώνων.

Διαμονή

Sani Resort (Σάνη, Τ/23740-99.500, www.sani-resort.gr). Ένα οικολογικό καταφύγιο όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά, σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο. Πολλές παροχές για μικρούς αλλά για μεγάλους επισκέπτες που θέλουν πραγματικά να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας χαλαρώνοντας στην πισίνα, απολαμβάνοντας ένα ποτό στο μπαρ, κάνοντας σπα. Είτε είναι νήπια είτε είναι έφηβοι, τα παιδιά σας θα βρουν κυριολεκτικά ό,τι ακριβώς χρειάζονται για χαρούμενες διακοπές γεμάτες διασκέδαση. Φανταστικές πισίνες, πανέμορφες παραλίες και πολλές οργανωμένες δραστηριότητες σε καθημερινή βάση. Και το σημαντικότερο απ’ όλα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα μίνι κλαμπ λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα της βρετανικής υπηρεσίας προτύπων για την εκπαίδευση (Ofsted) υπό τη διεύθυνση της βρετανικής Childcare specialists Worldwide Kids Company, εταιρείας εξειδικευμένης στη φροντίδα των παιδιών, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι τα μικρά σας βρίσκονται σε ασφαλή χέρια. Στο μενού υπάρχουν υγιεινές επιλογές από τις αγαπημένες τροφές των παιδιών, μαζί με φανταστικά ροφήματα φρούτων που απλά θα λατρέψουν.


Istion Club & Spa
(Ν. Ποτίδαια, τηλ. 23730 41657) Το νεόκτιστο Istion Club & Spa στην Νέα Ποτίδαια στην Χαλκιδική, προσφέρει στους επισκέπτες υπηρεσίες διαμονής 5 αστέρων. Το ευρύχωρο κέντρο σπα παρέχει τζακούζι, γυμναστήριο και ποικιλία διαθέσιμων περιποιήσεων ομορφιάς, ενώ τα εστιατόρια του ξενοδοχείου προσφέρουν 3 επιλογές από κουζίνες, παραδοσιακή ελληνική, ιταλική και διεθνή. Τα όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες προσφέρουν πολυτέλεια και άνεση και διαθέτουν μπαλκόνια με θέα στον κήπο ή στη θάλασσα. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μίνι μπαρ και θυρίδα ασφαλείας. Η Νέα Ποτίδαια είναι ένας γραφικός οικισμός που βρίσκεται στην είσοδο της χερσονήσου της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, περίπου 60χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά, τα γαλανά νερά και τις ανέσεις, η περιοχή προσφέρει πολλά εστιατόρια, καφέ, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ και δημόσιες υπηρεσίες.

Σιθωνία

Είναι το δέυτερο πόδι της Χερσονήσου της Χαλκιδικής. Αξίζει να επισκεφθείτε το λιμανάκι του Πόρτο Κουφό, για να δείτε τους δύο βράχους που κλείνουν σχεδόν τον ομώνυμο κόλπο και τον Αρμενιστή την εκτεταμένη αμμουδετή παραλία με κάμπινγκ σε μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς. Στην περιοχή Σιθωνία, φιλοξενείται και το φημισμένο Πόρτο Καράς. Θα απολαύσετε το κολύμπι στις πευκόφυτες δαντελωτές ακτές του Αγίου Νικολάου και τα γραφικά νησάκια με τις εξωτικές παραλίες Καραγάτσι, Γαλήνη και Φτερωτή στη Βουρβουρού ενώ η επίσκεψη στο Καρύδι στην παραλία με τους λείους βράχους και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας εντυπωσιάσει.

Διαμονή

Το Krotiri Beach Resort ( Άγιος Νικόλαος, 2375092045, 6974295528) ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Χαλκιδικής, στην γραφική Ακτή Σαλονικιού στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας και οι εγκαταστάσεις του εκτείνονται σε έκταση 15.000 τ.μ. Η μαγευτική θέα του Άθω και του Αγίου Όρους μαζί με το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της τοποθεσίας του, συνδυάζουν τις ιδανικές συνθήκες για πολυτελείς και ξεχωριστές διακοπές.

Κάμπινγκ στον Αρμενιστή (23750-91.487, 91.497, www.armenistis.com.gr) που διαθέτει 130 θέσεις, επιτρέπονται τα θαλάσσια σπορ, υπάρχει γλίστρα σκαφών, παιδική χαρά, σούπερ μάρκετ, αίθουσα τηλεόρασης, σιδερωτήρια, πλυντήρια, ντίσκο, ταχυδρομείο, παροχή ηλεκτρισμού και υγραερίου.

Για περισσότερες προτάσεις για τους καλοκαιρινούς σας προορισμούς μπορείτε να επισκεφθείτε το www.hotelink.gr