Χαμόγελο του Παιδιού: «Ας σταθούμε για λίγο…»

Ένα κορίτσι βρέθηκε να κοιμάται στα σκαλιά, οι γονείς της ανησυχούσαν, οι αρχές την αναζητούσαν και οι κίνδυνοι παραμόνευαν, κι όμως είναι μια αληθινή ιστορία.

Στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση από γονείς οι οποίοι ανησυχούσαν καθώς αναζητούσαν την κόρη τους. Ωστόσο, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για την έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με « Το Χαμόγελο Του Παιδιού» δέχτηκαν κλήση από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος βρισκόταν σε πολυχώρο και μας ανέφερε ότι παρατήρησε ανήλικο κορίτσι να κοιμάται στα σκαλιά. Η πληροφορία αυτή, ήταν καθοριστική στην εύρεση της ανήλικης, μειώνοντας έτσι αισθητά το χρόνο έκθεσης της σε σημαντικούς κινδύνους, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουν αυξηθεί.

Η παραπάνω ιστορία δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ένα συχνό φαινόμενο πολλών οικογενειών (ανεξαρτήτου καταγωγής, μορφωτικού & οικονομικού επιπέδου, θρησκείας κ.α ) με παιδιά στην εφηβεία.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά, παρασυρόμενοι από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας μας, ας σταθούμε για λίγο και ας προσέξουμε παιδιά που χρειάζονται τη βοήθεια μας, ακόμα κι αν δεν τη ζητούν.

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
*Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

*Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.

*Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

*Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

*Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

*Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

*Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000, e mail: [email protected] και www.hamogelo.gr