Αρχική Infokids Συνταγές Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα

Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα

Υλικά

1 μέτριο λάχανο (περίπου 1 κιλό)
600 γρ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού καυτερή πάπρικα ή καυτερό μπούκοβο
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κρέας και τα σοτάρουμε. Το γυρίζουμε για να πάρει χρώμα παντού και αλατίζουμε. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονκασέ, την πάπρικα ή το μπούκοβο, το λάχανο και μισό φλυτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπελτέ. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς καπάκι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Όταν πέσει ο όγκος του, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει το κρέας. Αν δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό προσθέτε ελάχιστο νερό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.