Αρχική Infokids Συνταγές Χριστουγεννιάτικος Κορμός, όπως τον σερβίρουν στη Γαλλία

Χριστουγεννιάτικος Κορμός, όπως τον σερβίρουν στη Γαλλία

Χριστουγεννιάτικος ΚορμόςΕίναι το γλυκό του ρεβεγιόν. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι. Είναι ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα, που θα το απολαύσετε μαζί με τους καλεσμένους σας ή και οικογενειακά τις γιορτινές μέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το φτιάξετε πάνω από μία φορά, αφού θα γίνεται ανάρπαστο.

Υλικά

Για το παντεσπάνι
180 γραμμ. κουβερτούρα
5 αβγά
180 γραμμ. ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση
12 κουταλιές νουτέλα
700 γραμμ. περίπου κριμ τσιζ
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για τη διακόσμηση
300 γραμμ. κουβερτούρα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
* Πρώτα θα ετοιμάσετε το παντεσπάνι. Θα χτυπήσετε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα σας. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα. Προσθέτετε τους κρόκους που έχετε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε στο μείγμα της κουβερτούρας.
* Σε ένα ταψί 28x38 εκ. απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. (Το παντεσπάνι σας μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για ένα μήνα.)
* Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το κριμ τσιζ, τη νουτέλα και το κονιάκ. Σε πάγκο ή στο τραπέζι σας στρώστε αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίστε το παντεσπάνι. Απλώνετε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγετε σε ρολό.
* Καλύψτε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμήστε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίστε με άφθονη άχνη ζάχαρη. Ο χιονισμένος κορμός σας είναι έτοιμος.

Διατροφική Αξία
Ο χριστουγεννιάτικος κορμός περιέχει αρκετές ουσίες ωφέλιμες για τον οργανισμό αλλά και αρκετές θερμίδες και για αυτό χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσης.

Κατά τα άλλα, είναι πλούσιος σε ουσίες όπως «καλά» λιπαρά, υδατάνθρακες, βιταμίνη D, φώσφορο, λίγες πρωτεΐνες και ασβέστιο και σε πολύ μικρότερες ποσότητες άλλα θρεπτικά συστατικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.