Χρυσό o Κοσμίδης και αργυρό ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυμναστικής

Μεγάλη ελληνική επιτυχία στο πρώτο τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που διεξήχθη στο Κότμπους, με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση ακόμα και από τη μέρα που πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ το 2010, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το αργυρό στους κρίκους.
Ο Κοσμίδης εντυπωσίασε στις ασκήσεις εδάφους. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010 παρουσίασε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,70 και μάζεψε συνολικά 15.525 βαθμούς, έναντι 15.250 του Ισραηλινού Αλεξάντερ Σάτιλοφ και του Κροάτη Τόμισλαβ Μάρκοβιτς, που μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στον τελικό των κρίκων και ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο 21χρονος γυμναστής ξεπέρασε τον εαυτό του και με 15.450 βαθμούς ισοβάθλημσε στη δεύτερη θέση με τον Ολλανδό Γιούρι φαν Χέλντερ. Πρώτος, με 15.675 βαθμούς, ήταν ο Κινέζος Ξουάν Λούο.

“Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου μέχρι σήμερα, αλλά αναμένονται κι άλλες! Ήθελα να ανέβω ψηλότερα από την 3η θέση του προκριματικού και το πέτυχα. Η εμφάνισή μου ήταν αρκετά καλή. Και πάλι, όμως, έκανα κάποια λάθη που μπορώ και πρέπει να τα διορθώσω ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος”, δήλωσε ο Πετρούνιας.