- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Χταπόδι με πλιγούρι για έξτρα δόσεις γεύσης

Νοστιμότατο το χταποδάκι, και τώρα το καλοκαίρι τραβιέται ιδιαίτερα. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή, μια ασυνήθιστη πρόταση, που προσφέρει όμως ένα πλούσιο διατροφικά πιάτο.

Υλικά για 4-6 μερίδες:
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 κουτ. σούπας κολίανδρο
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε κυβάκια

Εκτέλεση

1. Σιγοβράζετε το χταπόδι στο ζουμί του. Όταν σφίξει και κοκκινίσει, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον κολίανδρο. Βάζετε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν έχει περισσέψει ζωμός, τον προσθέτετε στη μαρινάδα).
2. Βάζετε το πλιγούρι σε μια λεκάνη με νερό και το αφήνετε για 2 ώρες. Το στραγγίζετε πάνω σε πετσέτα.
3. Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο πλιγούρι. Περιχύνετε το πλιγούρι με το χταπόδι και τη μαρινάδα του, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε.