- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Όλοι για έναν και ένας για όλους»… στη Μικρόπολις 2012


Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού από 20 έως 23 Σεπτέμβρη και για 3η συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) δημιουργείται ένα πρότυπο διαδραστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού, συνολικής έκτασης 22.000 τ.μ., όπου τα παιδιά ηλικίας 2-13 ετών μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι.

Πώς επικοινωνούν οι μέλισσες; Είναι αλήθεια πως το ξένοιαστο και άτακτο Καλοκαίρι, αποφάσισε να μη δώσει τα ηνία στο Φθινόπωρο; Γιατί ο μικρόκοσμος μας βοηθά στη γνώση των στοιχείων του σύμπαντος; Πως μπορούμε να σώσουμε το βυθό της θάλασσας από την υπερθέρμανση, για να μην καταλήξει ψαρόσουπα; Είναι αλήθεια πως τα ηλεκτρόνια χορεύουν ταγκό; Τι σχέση έχει το διαδίκτυο με τις χρωματιστές σημαίες και τον ήχο του κέρατος; Πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα πήλινα πλάσματα και αντικείμενα; Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από ένα μικροσκόπιο; Τι περιέχει η βαλίτσα ενός ταξιδιάρη γιατρού; Τι το περιπετειώδες μπορεί να έχει ένα παζλ με γιγαντόκουκλες; Τι συναρπαστικό άραγε συμβαίνει στη ζωή ενός χαρταετού; Είναι η Ελλάδα ένας απέραντος καμβάς τοπικών γεύσεων;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα, απαντήσεις δίνει στους μικρούς της φίλους, η Μικρόπολις, το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ γνώσης, ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης. Για 3η συνεχή χρονιά η “πόλη θαύμα” εκπαιδεύει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, προάγοντας οικουμενικές αρχές και αξίες, μέσα από συναρπαστικές δράσεις και ευρηματικά προγράμματα. Με κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: «Όλοι για έναν και ένας για όλους», περισσότεροι από 40 καταξιωμένοι περιβαλλοντικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί φορείς, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Μικρόπολις 2012.

Παιχνίδι, χρώματα, μουσική, φαντασία και θετική ενέργεια συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας πρότυπης παιδικής πόλης φτιαγμένης από: εμπνευσμένες θεματικά γειτονιές και γωνιές, ειδικά σχεδιασμένες πολιτιστικές διαδρομές, νέες περιοχές εφευρετικότητας, μυστηρίου, δράσης και εξερεύνησης, ποικίλες εγκαταστάσεις υπαίθριων εκπαιδευτικών και αθλητικών παιχνιδιών, σπάνια δάση ζωγραφικών έργων και κατασκευών, πολυάριθμες ψυχαγωγικές, εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες, εργαστήρια τέχνης, παραμυθιού και πολιτισμού, ευφάνταστες νησίδες γνώσης και δημιουργίας. Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Μικρόπολις 2012 εξασφάλισε αποκλειστικά για τους επισκέπτες της μια ευρεία κατηγορία δώρων -με κορυφαία την κλήρωση ενός ταξιδιωτικού πακέτου για 3 οικογένειες σε δημοφιλείς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς- και άφθονες άλλες εκπλήξεις.

Και έκθεση βιβλίου ση Μικρόπολις
Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων όπως οι εκδόσεις Άγκυρα, Εν Πλω, Ίκαρος, Καλέντης, Καρυδάκη, Κέδρος, Λιβάνης, Τετράγωνο, Ψυχογιός. Μία μοναδική στο είδος της έκθεση, που πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων -όπως η διαδραστική αφήγηση επιλεγμένων παιδικών βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς- με στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης και την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.


Ανταλλάξτε

Επιπλέον, φέτος οι επισκέπτες της Μικρόπολις έχουν την ευκαιρία να “Δώσουν αξία στο αχρησιμοποίητο!”, συμμετέχοντας στη δράση του Babyfeat: να χαρίσουν και να ανταλλάξουν βρεφικά και παιδικά είδη (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, αξεσουάρ, έπιπλα) που δεν είναι χρήσιμα πια. Όλα αυτά που είναι κρίμα να μένουν στο πατάρι ή στην αποθήκη, γι αυτό φέρτε τα μαζί σας στη Μικρόπολις για να τα χαρίσετε και να τα ανταλλάξετε στη γειτονιά της Στοργής.

Ελεύθερη είσοδος για σχολεία & ΑμΕΑ και 60 % μειωμένο εισιτήριο για πολύτεκνους & άνεργους
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως κοινωνικά υπεύθυνη διοργάνωση η Μικρόπολις παρέχει δωρεάν είσοδο σε όλα τα σχολεία και τα ΑμΕΑ, ενώ μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί και πάλι για την ενίσχυση του έργου ενός αναγνωρισμένου κοινωνικού φορέα. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τα Παιδικά Χωριά S.O.S, ενώ προβλέπεται μειωμένο εισιτήριο κατά 60% (2 € το άτομο, αντί για 5 €) όχι μόνο για τους πολύτεκνους, αλλά και για τους άνεργους.

Η Μικρόπολις 2012 στηρίζει τα ιδεώδη της συνεργασίας και της ομαδικότητας
Συνεπής στη διάδοση οικουμενικών αξιών, η 3η Μικρόπολις υποστηρίζει τα ιδεώδη της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Το 2012 έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού, γι’ αυτό ως βασικό θέμα της φέτος επιλέχθηκε το διάσημο σύνθημα του κλασσικού Γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».
Γιατί στη Μικρόπολις εκπαιδεύοντας τους πολίτες του αύριο χτίζουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
•Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, 09.00 – 14.00: Μόνο προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
•Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, 10.00 – 20.00: Παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Εισιτήρια – Προπώληση:
• Δωρεάν είσοδος: Δημοτικά Σχολεία και ΑμΕΑ
• Γενική είσοδος: 5 € το άτομο (από 2 ετών και πάνω)
• Πολύτεκνοι και άνεργοι: 2 € το άτομο (με την προσκόμιση σχετικής κάρτας)
• Προπώληση: www.viva.gr

Τοποθεσία – πρόσβαση: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι). Υποδομές χώρου φιλικές προς ΑμΕΑ. Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 – Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – έξοδος από οδό Περσεφόνης.
Προσοχή: Ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Μικρόπολις. Εξαιρούνται οι εκπρόσωποι φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και εκθετών καθώς και οι δημοσιογράφοι, εφόσον έχουν ενημερώσει τους διοργανωτές για την προσέλευσή τους.