- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Όταν η Μπιορκ συνάντησε την επιστήμη…

Να δείξει τη σύνδεση του ανθρώπου με τη μουσική αλλά και να οπτικοποιήσει τη μουσική μέσα από φυσικά φαινόμενα επιχειρεί η Μπιορκ μέσα από το τελευταίο της, και πλέον πειραματικό, άλμπουμ, το “Biophilia”.

Η νέα δουλειά της ισλανδής τραγουδίστριας, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιέχει 10 τραγούδια που αναφέρονται στη γενετική, την κρυστάλλωση, την τεκτονική των γεωλογικών πλακών και τη σκοτεινή ύλη.

Εμπνευσμένη από τη θεωρία του αμερικανού βιολόγου Εντουάρντ Ο. Γουίλσον ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν μια έμφυτη έλξη με τον φυσικό κόσμο, τα φυτά, τα ζώα ακόμα και τον καιρό, και κυρίως την αγάπη της για τα μαθηματικά και τη φυσική έφτιαξε ένα άλμπουμ – ύμνο στην επιστήμη.

Η νέα πρωτοτυπία της εκκεντρικής Μπιορκ πέρα από το θέμα, που είναι η φύση, είναι ότι το άλμπουμ κυκλοφορεί όχι μόνο σε μορφή cd αλλά και σε ψηφιακή μορφή μέσα από εφαρμογές για smart phones και βίντεο που παραδίδουν μαθήματα μουσικής. Καθένα από τα δέκα τραγούδια του άλμπουμ διαθέτει μια ειδική εφαρμογή με φυσιολατρικό χαρακτήρα.