- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Όφου, νοστιμιά, με καλτσούνια κρητικά!

Τέτοια, νοστιμιά, καιρό είχε να γευτεί η Μάρω, ας είναι καλά η γιαγιά από τα Χανιά, που όλο το καλοκαίρι, τιμούσε και με το παραπάνω τη συνταγή που λάτρευε η εγγόνα της.
Τώρα, με το καλό που γύρισε στην πόλη, η Μάρω θα ζητήσει από τη μαμά να της φτιάξει τα υπέροχα καλτσούνια της γιαγιάς.

Υλικά
Για το φύλλο

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. τσικουδιά
1. κουτ. λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη γέμιση
1/2 κιλό ανθότυρο
300 γραμμ. φέτα, τριμμένη
2 αβγά
κανέλα

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και μαζί 1 ποτήρι νερό. Τα πλάθουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη σκληρή.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Απλώνουμε τη ζύμη στο τραπέζι με τον πλάστη ώστε να γίνει φύλλο χοντρό.
Με κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια και σε κάθε ένα βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη γέμιση και την κλείνουμε.
Τηγανίζουμε τα καλτσούνια σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κατά την κρητική παράδοση, σερβίρουμε με σουσάμι ή μέλι.
Καλή όρεξη!