Όχι τροφιτερόλ, προφιτερόλ κύριε! – Δε θέλω να το μάθω… θέλω να το φάω!

 Δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή γλυκού, ever, απ΄ό,τι αυτή του προφιτερόλ από τον Γιώργο Κωνσταντίνου στην ταινία “Χτυποκάρδια στο θρανίο”.  Επίσης, δεν υπάρχει, καλύτερο γλυκάκι για τα παιδιά απ΄αυτό το φοβερής έμπνευσης γλυκό με τα φρεσκότατα, γεμιστά με κρέμα, σουδάκια  βουτηγμένα στη σοκολάτα, την τροφή των Θεών! Έδω θα βρείτε μια πανεύκολη συνταγή για να το φτιάξετε στα βλαστάρια σας και παρακάτω θα βρείτε το σπαρταριστό διάλογο για το περίφημο και διαχρονικό προφιτερόλ.

Γιώργος Κωσταντίνου: Δε μου λες; Εσείς [κομπιάζει] εδώ φτιάχνετε ένα που είναι, έτσι όλο σαντιγύ, που έχει από κάτω σοκολάτα… όχι, από πάνω σοκολάτα… και έχει πάλι το… και είναι όλο [κομπιάζει] μέσα σ΄ ένα γυάλινο μπολ…
Σερβιτόρος: Ααα, προφιτερόλ κύριε!
Γιώργος Κωσταντίνου: Πώς το ΄πες;
Σερβιτόρος: Προφιτερόλ.
Γιώργος Κωσταντίνου: Φροφιτερόλ…
Σερβιτόρος: Όχι φροφιτερόλ, προφιτερόλ.
Γιώργος Κωσταντίνου: Τροφιτερόλ…
Σερβιτόρος: Όχι τροφιτερόλ, προφιτερόλ κύριε. Να σας το μάθω…
Γιώργος Κωσταντίνου: Όχι… Δε θέλω να το μάθω… Θέλω να το φάω!

Συστατικά
40 σουδάκια μικρά

1 1/2 κούπα γάλα

4 κουταλιές κορν φλάουρ

1/2 κούπα ζάχαρη

5 κροκάδια

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια

500 γρ. σαντιγί

Χρόνος προετοιμασίας: 45′
 
 
Εκτέλεση

Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τα κροκάδια. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, να πήξει. Ρίξτε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην κρέμα κι ανακατέψτε τη να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Αφήστε να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ ή τη βανίλια. Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα κι αφήστε τη να κρυώσει. Ρίξτε μέσα το 1/3 της κρέμας σαντιγί κι ανακατέψτε την απαλά, να ενσωματωθεί. Με την υπόλοιπη σαντιγί γεμίστε τα σουδάκια. Βάλτε τα μισά σουδάκια σ’ ένα μπολ και σκεπάστε τα με τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάλτε από επάνω τα υπόλοιπα σου και σκεπάστε τα με την υπόλοιπη κρέμα. Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.