Αρχική Uncategorized 1ο Καλοκαιρινό ταξίδι στο παραμύθι στον Άλιμο (9/6)

1ο Καλοκαιρινό ταξίδι στο παραμύθι στον Άλιμο (9/6)

Το 1ο Καλοκαιρινό ταξίδι στο παραμύθι και στην παιδική δημιουργία ξεκινά στο Θεατράκι παραλίας Αλίμου, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012. Ελάτε να είμαστε όλοι μαζί, σε μια υπέροχη μέρα ατελείωτης διασκέδασης και δημιουργίας.
 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

11:00-13:00

Για παιδιά
3-6 ετών

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ» Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Aγωγής και Κατασκευής Μουσικών Οργάνων.

Με υλικά από τη φύση και με άχρηστα υλικά, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μουσικά όργανα στοχεύοντας στην παραγωγή φυσικών ήχων και μελωδιών. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει με παραμύθια και τραγούδια που θα έχουν θεματικό άξονα την μουσική και τους ήχους.
Συντελεστές:
Ελεάννα Γεροντοπούλου, Ιωάννα Παρασκελίδη

12:00- 14:30

Για παιδιά
7-12 ετών

«ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ... ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΠΗΛΟ...» Εργαστήριο Πηλού με Αφήγηση Παραμυθιών.

Τα λαϊκά παραμύθια τα έπλασαν οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν και ακόμη και σήμερα τα παραμύθια αυτά πλάθονται και ξαναπλάθονται και φτάνουν στ' αυτιά και στην ψυχή μας. Η μορφή τους αλλάζει καθώς περνούν από στόμα σε στόμα, λες κι είναι φτιαγμένα από νωπό πηλό...όμως το βασικό τους υλικό παραμένει ανέπαφο...
Η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών θα είναι η αφορμή και η έμπνευση για να πλάσουν τα παιδιά με πηλό πλάσματα και αντικείμενα από τις ιστορίες που θ' ακούσουν. Τα υλικά τους θα είναι η φαντασία και ο πηλός.
Συντελεστές:
Σύλβια Βενιζελέα, Άσπα Παπαδοπούλου

15:00- 21:00

Για μικρούς και μεγάλους

«ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»

Η εθελοντική ομάδα, που δραστηριοποιείται στο τομέα προστασίας του περιβάλλοντος θα διαθέσει έντυπο υλικό και θα ενημερώσει για τη δράση της, μέσα από το παιδικό εργαστήριο που θα υπάρχει για το σκοπό αυτό.

18:15- 19:15

Για παιδιά από 3 ετών και άνω

«ΠΕΤΡΑ, ΨΑΛΙΔΙ, ΧΑΡΤΙ ...»

Α΄ Μέρος:
Παραμύθια με ήρωες σοφούς ανθρώπους μικρά ζωάκια που ταξιδεύουν στην θάλασσα στον ουρανό… άραγε θα βρούμε τις δικές μας απαντήσεις στη συνέλευση των ποντικών; Tο χρυσό τριαντάφυλλο θα το μυρίσει η πριγκίπισσα. Το χάρτινο καράβι θα γλιτώσει από την κόψη του ψαλιδιού; O μπαμπουίνος θα απονείμει δικαιοσύνη;
Μία παράσταση κεντημένη με παιδικά τραγούδια και με μηνύματα για την αγάπη, την δικαιοσύνη, την φιλία ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα, την φροντίδα της φύσης, την ανακύκλωση, τους στόχους και τις αξίες της ζωής.

Β΄ Μέρος:
Οrigami
Τα παιδιά με αφορμή τις ιστορίες θα δημιουργήσουν από χαρτί ήρωες των παραμυθιών. To οριγκάμι είναι η τεχνική διπλώματος του χαρτιού, χωρίς την χρήση κόλλας ή ψαλιδιού, για την δημιουργία διάφορων σχημάτων Μια πανάρχαια γιαπωνέζικη τεχνική που η ιστορία της είναι περίπου τόσο παλιά όσο η ιστορία του χαρτιού.
Συντελεστές:
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός,
Μουσική: Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης

19:30-20:30

Για παιδιά από 3ετών και άνω

«ΒΕΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΞΩΘΙΕΣ» ...παράξενα πλάσματα του νερού...

Οι νεράιδες και οι ξωθιές γεύονται το γλυκό νερό, λούζονται, χτενίζονται στις βρύσες.
Οι γοργόνες και οι βεργόνες κολυμπούν στην αλμύρα.
Όλες τους όμως αγαπούν το νερό, άλλες τ' αλμυρό κι άλλες το γλυκό.
Ας αλαφροπατήσουμε λιγάκι να τις δούμε, ας ησυχάσουμε και το τραγούδι τους ν' αφουγκραστούμε !!.
Μια διαδραστική παράσταση αφήγησης για παιδιά με πολύ μουσική και τραγούδι.
Τα παιδιά συμμετέχουν, τραγουδούν, χειροκροτούν, καθορίζουν την εξέλιξη του παραμυθιού και την τύχη του ήρωα βοηθώντας τον στις δύσκολες δοκιμασίες του!!.
Συντελεστές:
Αφήγηση: Ανθή Θάνου,
Μουσική: Παναγιώτης Κούλελης.

21:00- 22:15

Για παιδιά από 3 ετών και άνω

«Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ» ...μια παράσταση Θεάτρου Σκιών με δημιουργική συμμετοχή των παιδιών, σε τρία μέρη

Α΄ Μέρος: Η ιστορία της μεγάλης μας πόλη με θέατρο σκιών: Ένα πρωί, στη μεγάλη μας πόλη, οι άνθρωποι ξύπνησαν κανονικά αλλά τίποτα πια δεν ήταν το ίδιο.
Η φύση αποφάσισε να εκδικηθεί. Δύο σκιοπαίχτες, ψάχνοντας στα χαλάσματα, αποφασίζουν να ξαναδώσουν ζωή γύρω τους, κατασκευάζοντας με «άχρηστα» και ανακυκλώσιμα υλικά ένα μικρό θέατρο με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη!
Β΄ Μέρος: Η παράσταση του Καραγκιόζη: Ο Καραγκιόζης με την παρέα του σκορπούν το γέλιο και τη χαρά με το έργο «Τα κολλητήρια πάνε διακοπές».
Γ΄ Μέρος: Η δική μας χαρούμενη «πόλη των σκιών»! Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια με αφορμή την παράσταση. Με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, ζωντανεύουν τη δική τους ιστορία για την «πόλη των σκιών». Μαθαίνουν πως φτιάχνεται ένα μικρό θέατρο από απλά υλικά και παίρνουν ρόλους από την παράσταση, που παρακολούθησαν.
 
Μέσα από ένα εμπνευσμένο σκηνικό, φτιαγμένο από παλιά υλικά, παιχνίδια, εφημερίδες, τσίγκινα κουτάκια και χαρτόνια και με τους ήχους παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, ο θεατρικός δημιουργός και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς και η ηθοποιός Ιωάννα Μυλωνά θα στήσουν από την αρχή μια καινούρια και χαρούμενη πόλη, την «πόλη των σκιών»!
 Συντελεστές: 
Θίασος Ηλία Καρελλά

ληροφορίες Πρόσβασης:

Με αυτοκίνητο:
Πρόσβαση από Λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, ακριβώς στο ύψος της Καλαμακίου, δεξιά, δίπλα στην παιδική χαρά (3η στάση Καλαμακίου), μπροστά στο εστιατόριο Μπακαλόγατος. Ελεύθερος χώρος στάθμευσης.

Με λεωφορείο:
3η Στάση Καλαμακίου
Γραμμές:
141, Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Ε22, Χ96
Αναγνωριστικό στάσης 080011

Με τραμ:
T3, T5
Αναγνωριστικό στάσης 080073

Στον χάρτη:
https://maps.google.com/maps?q=37.910479,23.71&hl=el&sll=37.0625,-95.677068&sspn=55.586984,79.013672&t=h&z=17

Το στίγμα στον χάρτη είναι: 37.910479, 23.71


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.