Αρχική Νέα 10 φυτά που απορροφούν τους ρύπους στο σπίτι

10 φυτά που απορροφούν τους ρύπους στο σπίτι

δράκαιναΠρόσφατη έρευνα των επιστημόνων της NASA, έδειξε ότι τα κοινά διακοσμητικά φυτά που έχουμε στα σπίτια μας και γενικά στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να μας προστατεύσουν από τις τοξικές ουσίες που εκλύονται από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Έτσι απέναντι στις ουσίες που απελευθερώνονται από τα χαλιά, τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα έπιπλα, τις μπογιές, τα πλαστικά, ακόμη και το τσιγάρο, μπορούμε να αντιπαρατάξουμε τα φυτά μας, και με την ευλογία των επιστημόνων.
Αυτό που κυρίως μας ξαφνιάζει από τις μελέτες των ειδικών είναι ότι τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν πως η ρύπανση των εσωτερικών χώρων είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή των εξωτερικών χώρων.

Στη διάρκεια των πειραμάτων των ερευνητών, διακοσμητικά φυτά τοποθετήθηκαν σε σφραγισμένους θαλάμους, μέσα στους οποίους στη συνέχεια απελευθερώθηκαν χημικά. Έτσι, το φυλλόδεντρο, ο κισσός και ο πόθος αποδείχτηκαν τα πιο αποτελεσματικά στην κατακράτηση των μορίων φορμαλδεϋδης.
Η ζέρμπερα και τα χρυσάνθεμα βρέθηκε ότι απομακρύνουν τα μόρια βενζολίου, ενώ η δράκαινα κατακρατά το μονοξείδιο του άνθρακα κ.ά.

Ας δούμε ποια είναι τα 10 φυτά που απορροφούν περισσότερο τις βλαβερές ουσίες που... τριγυρίζουν μέσα στα σπίτια μας.
1. Μπαμπού
2. Αγλαόνημα
3. Κισσός
4. Ζέρμπερα
5. Δράκαινα (Janet Craig)
6. Δράκαινα (Marginata)
7. Δράκαινα (Massangeana)
8. Γλώσσα
9. Χρυσάνθεμο
10. Σπαθίφυλλο


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.