10 ιδέες για κουρτίνες που πρέπει να δοκιμάσετε στο σαλόνι σας

Ανακαινίζετε το παλιό σας καθιστικό ή απλά χρειάζεστε απεγνωσμένα μια αλλαγή στο χώρο σας; Ό,τι και να κάνετε ο καθιστικός σας χώρος είναι αυτός που περνάτε σίγουρα την περισσότερη ώρα και εκεί θα επικεντρωθούμε! Όταν λοιπόν ξεκινάτε να φτιάξετε ένα καθιστικό αγοράζετε πρώτα τα βασικά, δηλαδή έναν καναπέ, ένα τραπεζάκι και φυσικά κουρτίνες. Στα δύο πρώτα έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, αλλά σήμερα βρήκαμε για εσάς μοναδικές ιδέες για να διακοσμήσετε με ιδιαίτερες κουρτίνες τον καθιστικό σας χώρο.

Floral: Ακούτε floral και σκέφτεστε ότι ίσως είναι κάπως υπερβολικό για κουρτίνα και όχι τόσο μοντέρνο. Διαφωνούμε! Αν μια κουρτίνα floral δεν είναι «πνιγμένη» στα λουλούδια και τα χρώματά της κυμαίνονται σε ήπιους τόνους, τότε αυτή μπορεί να μοιάζει και με έργο τέχνης, με έναν πίνακα που λείπει από το σαλόνι σας.

Κίτρινο-Χρυσό: Βάλτε χρώμα στην καθημερινότητά σας και τι χρώμα; Το έντονο κίτρινο, σύμβολο της ζωντάνιας και της ενεργητικότητας. Αν το καθιστικό σας, σάς φαίνεται βαρετό, μια μεταξωτή κίτρινη κουρτίνα θα ήταν υπέρ αρκετή για να σας φτιάξει όλη τη διάθεση.

Βελούδο: Φέτος, το βελούδο επιστρέφει και μαζί του επιστρέφει και η πολυτέλεια από την οποία χαρακτηρίζεται. Αν το σαλόνι σας έχει ένα πιο «βασιλικό» barock ύφος, τότε οι βελούδινες κουρτίνες φτιάχτηκαν για εσάς. Εμείς, βέβαια, το βλέπουμε με μία πιο μοντέρνα διάθεση και σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε βελούδινες κουρτίνες σε έναν πιο άτονο και minimal καθιστικό χώρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.