Αρχική InfoMommy Συμβουλές 15' άσκηση τη μέρα χαρίζουν ζωή

15' άσκηση τη μέρα χαρίζουν ζωή

Εσείς ασκείστε καθημερινά; Δύσκολο; Αν όμως σας πούμε ότι τελευταίες έρευνες των επιστημόνων συνιστούν μόλις 15 λεπτά καθημερινής άσκησης για να παρατείνετε το προσδόκιμο ζωής σας κατά τρία ολόκληρα χρόνια και να μειώσετε τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, τι θα λέγατε; Μάλλον θα τρέχατε;

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «The Lancet» οι ειδικοί των Εθνικών Ινστιτούτων Έρευνας για την Υγεία της Ταϊβάν καθώς και συνάδελφοί τους από την Κίνα, τα 15 λεπτά ήπιας άσκησης αποτελούν την ελάχιστη γυμναστική που θα έπρεπε να κάνει ένας ενήλικας καθώς παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Ασκηθείτε για να χαρείτε τη ζωή σας

Οι επιστήμονες μελέτησαν συνολικά 400.000 Ταϊβανέζους. Τα αποτελέσματα έδειξε ότι 15 λεπτά ήπιας άσκησης (όπως π.χ. γρήγορο περπάτημα) την ημέρα, ή συνολικά 90 λεπτά την εβδομάδα μακροπρόθεσμα χαρίζουν τρία χρόνια επιπλέον ζωής. Παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι κάθε παράταση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος σωματικής άσκησης προσέφερε επιπλέον οφέλη στην υγεία των εθελοντών, ενώ κάθε 15 λεπτά επιπλέον άσκησης αντιστοιχούσαν σε εκ νέου μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 4%.

Από την άλλη πλευρά, μελέτη αυστραλών ειδικών που εμφανίζεται στο επιστημονικό έντυπο «British Journal of Sports Medicine» αναφέρει ότι η καθιστική ζωή και η παρατεταμένη παραμονή μπροστά από την τηλεόραση μπορεί να μας στοιχίσει έως και έξι πολύτιμα χρόνια από τη ζωή μας.

«Ελπίζουμε οι μελέτες αυτές να βοηθήσουν περισσότερα άτομα να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να ασκηθούν, μέσα από δραστηριότητες όπως το γρήγορο βάδην ή η κηπουρική» καταλήγουν οι ειδικοί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.