Αρχική InfoTeens Sports 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011

17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011

Ιωάννινα, Αρχαία Δωδώνη, Πρέβεζα, Αρχαία Νικόπολη, Μεσολόγγι, Γαλαξίδι, Ιτέα, Δελφοί, Μαραθώνας, Σούνιο-Ναός Ποσειδώνα είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία που με αφορμή το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός θα αναδειχθούν διεθνώς στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου. Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας επιστρέφει δυναμικά, και υπόσχεται να χαρίσει και πάλι συναρπαστικές στιγμές με τα μεγάλα αστέρια του πεντάλ που για πέντε μέρες θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές ποδηλατικών συγκινήσεων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, των περιφερειών και των τοπικών φορέων, διοργανώνει και πάλι μετά από έξι χρόνια την κορωνίδα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ποδηλασίας δρόμου.

Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 17 Απριλίου 2011 σε πέντε σκέλη (ετάπ) συνολικής απόστασης 728 χλμ.

Οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι διοργανωτές φιλοδοξούν να προσφέρουν αγωνιστικό θέαμα υψηλού ανταγωνισμού με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων απ΄ όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα η διοργάνωση στοχεύει να προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, αναδεικνύοντας τα δεκάδες σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι επιλεγμένες διαδρομές.

Στον 17ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2011 (Κατηγορίας Ανδρών Ελίτ και Νέων), θα συμμετάσχουν κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης και μαζί με τους οι καλύτεροι Έλληνες ποδηλάτες.

Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επαγγελματικές ομάδες είναι: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Χονγκ Κόνγκ και Ελλάδα.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τρεις επαγγελματικές ομάδες, Την S.P Tableware την Worldofbike.gr και την KTM -MURCIA. «Η καλύτερη ηλικία για να ασχοληθεί αγωνιστικά το παιδί με το ποδήλατο είναι τα 13-14 έτη» λέει ο κ. Βασιλόπουλος, προπονητής της εθνικής ομάδας. "Στα πρώτα βήματα η προπόνηση πρέπει να είναι πάνω απ΄ όλα παιχνίδι και όχι σκληρός καταναγκασμός, που θα απωθήσει το παιδί».

Ο διεθνής ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1968, με την ονομασία «Έπαθλο Αρχαιοτήτων», με εμπνευστή τον Νίκο Καψοκέφαλο και από τότε διοργανώνεται με περιόδους διακοπής έως σήμερα.

Με αρωγό την Πολιτεία, η Ε.Ο.Π. προετοιμάζει μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και επιδιώκει να παρουσιάσει ένα σπουδαίο ποδηλατικό γεγονός, αντάξιο της αίγλης και του κύρους, των μεγάλων ευρωπαϊκών γύρων.

Το πρόγραμμα του 17ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας:

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011
1ο Ετάπ: Ιωάννινα-Δωδώνη-Πρέβεζα (140 χιλιόμετρα)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
2ο Ετάπ: Πρέβεζα-Μεσολόγγι (120 χιλιόμετρα)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
3ο Ετάπ: Μεσολόγγι-Δελφοί (150 χιλιόμετρα)

Σάββατο 16 Απριλίου 2011
4ο Ετάπ: Δελφοί-Μαραθώνας (178 χιλιόμετρα)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011
5ο Ετάπ: Μαραθώνας -Λαύριο- Γλυφάδα (130 χιλιόμετρα)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.