rss twitter facebook
Athens Attiki Greece

28/03/2015
Mostly cloudy with thundershowers
17°C
29/03/2015
Mostly cloudy with showers
16°C
 
Salonica Thessaloniki Greece

28/03/2015
Thunderstorms
15°C
29/03/2015
Showers
15°C
 

Λουκανοπιτάκια Σπιτικά Εκτύπωση άρθρου

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
½ φακ. μαγιά σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
½ φλ.τσαγιού λάδι

Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύω: το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το λάδι.
Προσθέτω : ½ κιλό FARINUP και ζυμώνω.
Αφήνω τη ζύμη ½ ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μέρη.
Ανοίγω φύλλο (στο μέγεθος πίτσας) και χωρίζω σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα) – βουτυρώνω .
Στη μεγάλη άκρη του κάθε κομματιού βάζω ένα λουκανικάκι και λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα και διπλώνω.
Κλείνω τις άκρες και τα βάζω σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ανάμεσα στα λουκανικοπιτάκια βάζω λίγο βούτυρο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

2 Σχόλια στο "Λουκανοπιτάκια Σπιτικά"

  1. Ο/Η αναστασια λέει:

    πειραζει εαν βαλω ελαιολαδο

    • Ο/Η Σοφία Κωστάρα λέει:

      Αυτό που μας απάντησαν είναι το εξής: Το ελαιόλαδο είναι καταπληκτικό διατροφικά, αλλά εάν δεν καταναλώσετε τα λουκανοπιτάκια εκείνη τη στιγμή θα πανιάσουν. Γι” αυτό, καλό είναι να βάλετε μισό ελαιόλαδο και μισή ποσότητα ηλιέλαιου για να διατηρηθούν αφράτα.

Γράψτε το σχόλιό σας.
* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζά (μικρά γράμματα).