rss twitter facebook
Athens Attiki Greece

24/07/2014
Partly sunny with thundershowers
31°C
25/07/2014
Partly sunny with showers
32°C
 
Salonica Thessaloniki Greece

24/07/2014
Sunny
32°C
25/07/2014
Partly sunny with thundershowers
32°C
 

Λουκανοπιτάκια Σπιτικά Εκτύπωση άρθρου

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
½ φακ. μαγιά σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
½ φλ.τσαγιού λάδι

Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύω: το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το λάδι.
Προσθέτω : ½ κιλό FARINUP και ζυμώνω.
Αφήνω τη ζύμη ½ ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζω τη ζύμη σε 4 μέρη.
Ανοίγω φύλλο (στο μέγεθος πίτσας) και χωρίζω σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα) – βουτυρώνω .
Στη μεγάλη άκρη του κάθε κομματιού βάζω ένα λουκανικάκι και λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα και διπλώνω.
Κλείνω τις άκρες και τα βάζω σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ανάμεσα στα λουκανικοπιτάκια βάζω λίγο βούτυρο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

2 Σχόλια στο "Λουκανοπιτάκια Σπιτικά"

  1. Ο/Η αναστασια λέει:

    πειραζει εαν βαλω ελαιολαδο

    • Ο/Η Σοφία Κωστάρα λέει:

      Αυτό που μας απάντησαν είναι το εξής: Το ελαιόλαδο είναι καταπληκτικό διατροφικά, αλλά εάν δεν καταναλώσετε τα λουκανοπιτάκια εκείνη τη στιγμή θα πανιάσουν. Γι” αυτό, καλό είναι να βάλετε μισό ελαιόλαδο και μισή ποσότητα ηλιέλαιου για να διατηρηθούν αφράτα.

Γράψτε το σχόλιό σας.
* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζά (μικρά γράμματα).