rss twitter facebook
Athens Attiki Greece

31/07/2014
Sunny
33°C
01/08/2014
Mostly sunny
32°C
 
Salonica Thessaloniki Greece

31/07/2014
Intermittent clouds
34°C
01/08/2014
Mostly sunny
30°C
 

Γεμιστά με θαλασσινά Εκτύπωση άρθρου

16-stuffedpepperΣήμερα θα φάμε τα γεμιστά με μια διαφορετική γέμιση, με θαλασσινά και λαχανικά που φτιάχνουν ένα πιάτο νηστίσιμο, αλλά τόσο νόστιμο, που μπορεί να καθιερωθεί και εκτός νηστείας.

Υλικά

6 ντομάτες
7 πιπεριές
300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
130 γρ. μύδια ψίχα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 τριμμένο καρότο
μισή κούπα μαϊντανό
δυόσμο
10 κουταλιές ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε, να στραγγίσουν, όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση. Κρατάμε την σάρκα από τις ντομάτες, την στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Προσθέτουμε τις γαριδούλες και τα μύδια και ανακατεύουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάρκα της ντομάτας, τον μαϊντανό, δυόσμο, τριμμένο καρότο και το αλατοπίπερο. Αφού πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς να απορροφηθούν τα πολλά υγρά από το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να «περιμένει» για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί με ελαιόλαδο, τις περιχύνουμε και με λαδάκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε για 1-1,5 ώρα

Γράψτε το σχόλιό σας.
* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζά (μικρά γράμματα).