rss twitter facebook
Athens Attiki Greece

22/11/2014
Partly sunny
16°C
23/11/2014
Partly sunny
15°C
 
Salonica Thessaloniki Greece

22/11/2014
Sunny
13°C
23/11/2014
Sunny
13°C
 

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές Εκτύπωση άρθρου

baked-potato-wedges-1a-1-of-1Τα πιτσιρίκια θα δυσκολευτούν να πιστέψουν ότι οι πατάτες αυτές δεν είναι τηγανητές. Νόστιμες, τραγανές και πάνω απ” όλα υγιεινές θα γίνουν η αγαπημένη συνταγή των παιδιών.

Υλικά

1/2 κιλό πατάτες
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο τη λαμαρίνα του. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα. Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6΄-7΄, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει. Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά. Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα. Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι. Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40΄-45΄, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα. Τέλος τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.

Γράψτε το σχόλιό σας.
* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζά (μικρά γράμματα).