Ένα διαφορετικό είδος τραγανής νοστιμιάς. Μπαστουνάκια από χαλούμι με 2 σάλτσες!
Για να το απολαύσετε θα χρειαστεί να τηγανίσετε τα μπασουνάκια χαλουμιού και να ετοιμάσετε τις σάλτσες, μια ξινή και μια γλυκιά/καυτερή. Η τέλεια πρόταση για να συνοδεύσει τις σαλάτες σας!
Θα χρειαστείτε για την ξινή κρέμα:
- Μια κρέμα γάλακτος
- 3 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 3. σούπας χυμό λεμόνι
Ας ξεκινήσουμε!
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Το βάζουμε σε ένα βάζο για 24 ώρες, εκτός ψυγείου μέχρι να ξινίσει.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Μετά από 24 ώρες τη βάζουμε στο ψυγείο. Είναι έτοιμη για κατανάλωση, με διάρκεια 7-10 ημέρες στο ψυγείο.
- Συνδυάζεται υπέροχα με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ.