Finger food: Μπαστουνάκια τυριού με 2 σάλτσες!

Ένα διαφορετικό είδος τραγανής νοστιμιάς. Μπαστουνάκια από χαλούμι με 2 σάλτσες!

Για να το απολαύσετε θα χρειαστεί να τηγανίσετε τα μπασουνάκια χαλουμιού και να ετοιμάσετε τις σάλτσες, μια ξινή και μια γλυκιά/καυτερή. Η τέλεια πρόταση για να συνοδεύσει τις σαλάτες σας!

Θα χρειαστείτε για την ξινή κρέμα:

  • Μια κρέμα γάλακτος
  • 3 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 3. σούπας χυμό λεμόνι

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Το βάζουμε σε ένα βάζο για 24 ώρες, εκτός ψυγείου μέχρι να ξινίσει.
  4. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Μετά από 24 ώρες τη βάζουμε στο ψυγείο. Είναι έτοιμη για κατανάλωση, με διάρκεια 7-10 ημέρες στο ψυγείο.
  5. Συνδυάζεται υπέροχα με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ.