Αρχική InfoTeens Νέα 2o φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (12 & 13/5)

2o φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (12 & 13/5)


Έργα από εφήβους για εφήβους –και όχι μόνο- σε ένα διήμερο θεατρικό μαραθώνιο.
Τι είναι το εφηβικό θέατρο; Είναι μία ιστορία που αφορά τους εφήβους, τους ενήλικες ή όλη την κοινωνία;
Η ομάδα Grasshoper, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους Στην οθόνη φως του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη προσκάλεσαν θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, δήμων, και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων να πάρουν μέρος στο 2ο φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Μαΐου 2012, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Πρωτότυπα ελληνικά έργα από εφήβους για εφήβους, που αφορούν στη ζωή και στις ανησυχίες τους, παρουσιάζονται σε ένα διήμερο θεατρικό μαραθώνιο, με στόχο την καλλιτεχνική ανταλλαγή και τον γόνιμο προβληματισμό.
Επτά ομάδες απ’ όλη την Αθήνα, πέντε ώρες εφηβικό θέατρο, 80 έφηβοι επί σκηνής, επτά παραστάσεις, κάθε μία διαφορετική και μοναδική, όλες όμως αποτέλεσμα της θέλησης, της έμπνευσης, του οράματος και της δύναμης που έχουν μέσα τους οι νέοι άνθρωποι, και προϊόντα ομαδικής δουλειάς και συλλογικότητας. Τα έργα αυτά δημιουργούνται μέσα από ομαδική δουλειά των μαθητών με τους καθηγητές και εμψυχωτές τους, με τη στήριξη και την καλλιτεχνική επιμέλεια επαγγελματιών του θεατρικού χώρου, έτσι ώστε οι μαθητές να ανακαλύψουν την χαρά της θεατρικής δημιουργίας, από την συγγραφή του κειμένου, έως την σκηνοθεσία, την υποκριτική τέχνη και τον φωτισμό μιας παράστασης.

Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές:
Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης «Στην Οθόνη Φως» Αντώνη Αντωνόπουλο, Βαγγέλη Κρανιώτη, Θεανώ Μεταξά, Θανάση Μεγαλόπουλο και Νατάσσα Παπανδρέου.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών: Μυρτώ Λάβδα
Δραματουργική συνεργασία: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Κατερίνα Κωσταντινάκου, Παναγιώτα Κωσταντινάκου, δημήτρης Καραντζάς
Φωτιστικός σχεδιασμός: Φίλιππος Κουτσαφτής

Πάρκινγκ στη Στέγη
Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης
(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες
Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00
Τηλ.: 2130.023.192


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.