33χρονη έγκυος έμεινε σε τεχνητό κώμα και ξύπνησε 10 ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της

Η 33χρονη Ciara Murray από τη Βόρεια Ιρλανδία δεν μπόρεσε να χαρεί τη στιγμή της γέννησης του γιου της, για την ακρίβεια δεν ήξερε καν ότι είχε φέρει στον κόσμο το μωράκι της, εξαιτίας μιας περιπέτειας που είχε και της στέρησε τη δυνατότητα να απολαύσει τις πρώτες στιγμές με το νεογέννητο.

Η νεαρή γυναίκα έπαθε εγκεφαλικό στην 37η εβδομάδα της κύησης και οι γιατροί έπρεπε να επέμβουν εγκαίρως στον εγκέφαλό της και ταυτόχρονα να κάνουν καισαρική τομή για να πάρουν το γιο της. Ο μικρός James γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, αλλά η Ciara έμεινε σε τεχνητό κώμα για δέκα ημέρες.

«Δεν μου είχαν πει πριν το χειρουργείο ότι θα γεννούσα. Όταν η νοσοκόμα με ενημέρωσε ότι είχα αποκτήσει παιδί δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μου τον έφερε ο άνδρας μου, δεν μπορούσα να κουνηθώ αλλά ήταν εκεί, πάνω στο στήθος μου… Ένιωθα τόσο τυχερή που ήταν καλά και ανησυχούσα τόσο πολύ για εκείνον».

Η Ciara είχε μια συνηθισμένη εγκυμοσύνη, αλλά μια μέρα άρχισε να μη νιώθει καλά και κατέρρευσε. Ο άνδρας της έλειπε στη δουλειά κι έτσι έμεινε μόνη στο σπίτι επί επτά ολόκληρες ώρες. Μόλις εκείνος επέστρεψε στο σπίτι, ειδοποίησε ασθενοφόρο που μετέφερε την 33χρονη στο νοσοκομείο.

Μετά την επέμβαση πατέρας και γιος γύρισαν μόνοι στο σπίτι, καθώς η Ciara χρειαζόταν θεραπείες αποκατάστασης για να ανακτήσει τον έλεγχο της αριστερής πλευράς της. Τελικά, η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της τον Απρίλιο του 2016, έχοντας για πρώτη φορά τη φροντίδα του έξι μηνών πλέον παιδιού της.

«Έμαθα να αλλάζω πάνα με το ένα χέρι, ήταν δύσκολο αλλά η φροντίδα του ήταν το κίνητρο για να γίνω καλύτερα και να είμαι πιο δυνατή. Ακόμα κάνω θεραπείες, η διαδικασία είναι μακρά. Μέσα στο σπίτι κινούμαι με μπαστούνι, έξω με αμαξίδιο. Μάλλον θα περπατήσουμε μαζί», λέει περήφανη η μαμά του.