Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Πώς να εξασφαλίσετε "όνειρα γλυκά" στο μωρό σας

Πώς να εξασφαλίσετε "όνειρα γλυκά" στο μωρό σας

Ένα βρέφος, που κοιμάται μέχρι και 20 ώρες την ημέρα, έχει ανάγκη ηρεμία, άνεση και ασφάλεια. Ο ύπνος είναι γι'αυτό μια στιγμή τρυφερότητας και ανταλλαγής γλυκών και καθησυχαστικών χειρονομιών.

Ένα κρεβάτι καλά προετοιμασμένο

Βεβαιωθείτε ότι το σεντόνι είναι καλά στρωμένο στο στρώμα της κούνιας. Αφαιρέστε λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια, που θα μπορούσαν να εμποδίζουν την καλή αναπνοή του μωρού, εάν τα τραβήξει προς τα πάνω του. Βάλτε τον υπνόσακο και ανοίξτε τον καλά ώστε να γλιστρήσει το μωρό προς τη λαβή.

Αγκαλιάστε το

Το βράδυ πριν το βάλετε για ύπνο πάρτε το αγκαλιά σε μια θέση που να αποπνέει ασφάλεια. Τα μπράτσα να αγκαλιάζουν το σώμα, το κεφάλι να είναι καλά στηριγμένο και το ένα χέρι στα οπίσθια του ώστε να μην δίνεται η εντύπωση ότι θα πέσει. Μιλήστε του και κουνήστε το.

Καλά τοποθετημένο στην κούνια

Για την ασφάλεια του ένα μωρό πρέπει να κοιμάται στο πλάι. Κατεβάστε γλυκά τα πόδια του και κλείστε προσεκτικά τον υπνόσακο.

Μια γλυκιά καληνύχτα

Μην το αφήσετε ποτέ χωρίς να το χαιρετήσετε. Είναι σημαντικό να υπάρχουν κάποια λόγια σε αυτόν τον μικρό αποχωρισμό. Χαρίστε του ένα ελαφρύ χάδι στο κεφάλι ή στην κοιλιά. Το βρέφος αγαπά αυτή την αίσθηση της αγκαλιάς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.