Αρχική InfoTeens Υγεία 5 λεπτά διάλειμμα από τον υπολογιστή!

5 λεπτά διάλειμμα από τον υπολογιστή!

Η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και η περιήγηση στο διαδίκτυο είναι μια εξαιρετικά προσφιλής δραστηριότητα των εφήβων. Εκείνο που πιθανά δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, είναι ότι η χρήση του διαδικτύου σε βαθμό εξάρτησης εμφανίζεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς και αντιμετωπίζεται πλέον από τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας σαν ένας ακόμη εθισμός που προστίθεται στο ήδη μακρύ κατάλογο των σοβαρών και επικίνδυνων εξαρτήσεων.

Η εργασία στον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διάλειμμα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κουράζει και εξαντλεί τον οργανισμό του εφήβου. Αν ο νέος ξοδεύει περισσότερο από δύο ώρες ημερησίως μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή πιθανόν να παρουσιάζει κάποιο απο τα συμπτώματα του Computer Vision Syndrome (C.V.S.), του συνδρόμου δηλαδή συνεχούς παρατήρησης και προσκόλλησης στον υπολογιστή.

Το εν λόγω σύνδρομο συνοδεύεται από συμπτώματα όπως κεφαλαλγία, απώλεια της ικανότητας εστίασης, τσούξιμο, οφθαλμική κόπωση, διπλή όραση, θολή όραση και πόνο στον αυχένα και τους ώμους. Εάν λοιπόν οι υποχρεώσεις των εφήβων απαιτούν τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για πολλές ώρες, συστήνεται η διεξαγωγή μικρών διαλειμμάτων διάρκειας πέντε λεπτών ούτως ώστε ο οργανισμός του εφήβου να συνέλθει από την ένταση και ξεκουραστεί για λίγο.

Μάλιστα, οι λάτρεις της τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει τη δωρεάν εφαρμογή 5 Minute Break η οποία υπενθυμίζει στους εφήβους να κάνουν διάλειμμα μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα (5 λεπτά έως 2 ώρες) όταν εργάζονται στον υπολογιστή τους. Λίγο πριν τη λήξη του καθορισμένου χρόνου (5 λεπτά) εμφανίζεται μια ειδοποίηση που καλύπτει ολόκληρη την οθόνη με ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα. Η εφαρμογή λειτουργεί και στις δύο (32-bit και 64-bit) εκδόσεις των Windows XP, Windows Vista, Windows 7. Με άλλα λόγια η τεχνολογία για ακόμη μία φορά υπηρετεί την υγεία, προσαρμοσμένη πάντα στις αναγκές του εφηβικού κοινού που προσελκύει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.