Αρχική Νέα 5 Μαΐου 2010-Ημέρα οικολογικής δράσης του περιοδικού GEO

5 Μαΐου 2010-Ημέρα οικολογικής δράσης του περιοδικού GEO

 
Στα πλαίσια των περιβαλλοντοκών εκδηλώσεων για το Έτος Βιοποικιλότητας , που έχει χαρακτηρισθεί το 2010, την Τετάρτη 5 Μαΐου, το περιοδικό Geo των Εκδόσεων Λυμπέρη διοργανώνει Ημέρα οικολογικής δράσης.

Η βιοποικιλότητα γύρω από την Ακρόπολη

Το περιοδικό GEO συμμετέχει στις εκδηλώσεις που γίνονται παγκοσμίως για το έτος βιοποικιλότητας με μια ολοήμερη εκδήλωση εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, στην περιοχή πέριξ του λόφου της Ακρόπολης.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 11 το πρωί, ο βιολόγος-περιβαλλοντολόγος  Μαρτίνος Γκαίτλιχ, συνοδευμένος από ομάδα παιδιών θα κάνουν έναν περίπατο γύρω από την Ακρόπολη, ανακαλύπτοντας τη φύση που υπάρχει εκεί. Παπαρούνες, ανεμώνες, χασμόφυτα και ασπάλαθοι ξεπροβάλλουν στα αρχαία μνημεία της Αθήνας, ενώ δεν λείπουν τα πτηνά, οι πεταλούδες, τα ερπετά και τα αμφίβια.

Μια διαφορετική βόλτα, λοιπόν, μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικών σταθμών που θα αποδείξει ότι η πυκνοκατοικημένη Αθήνα εξακολουθεί να διαθέτει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα βιοποικιλότητα, την οποία είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης», είναι να επισημάνει ότι το δίκτυο όλων των μορφών ζωής, η βιοποικιλότητα, είναι ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας σε εύθραυστη αλληλεξάρτηση με τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Αυτή η «βόλτα γύρω από την Ακρόπολη» θα κινηματογραφηθεί με σκοπό τη δημιουργία εντός ντοκιμαντέρ που θα αξιοποιηθεί από όλες τις εκδόσεις του GEO ανά τον κόσμο.

Η ημέρα οικολογικής δράσης του περιοδικού GEO κορυφώνεται το απόγευμα στις 19.00 με μια συναυλία για σόλο άρπα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στους Αέρηδες, στην Πλάκα. Η διακεκριμένη Ελληνίδα σολίστ Ευαγγελία Κιοσόγλου μεταξύ των φυσιολατρικών έργων του προγράμματος θα ερμηνεύσει και τη σύνθεση “Micromeria acropolitana” του Έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού, μια παραγγελία του GEO. Ένα έργο αφιερωμένο στο ενδημικό φυτό του ιερού βράχου της Ακρόπολης.

Τα ίχνη της “Micromeria acropolitana” είχαν χαθεί από το 1908. Εντοπίστηκε εκ νέου το 2006 ως συστατικό στοιχείο τής εν ζωή χλωρίδας του ιερού βράχου, χάρη στον Έλληνα βιολόγο Γρηγόρη Τσούνη, ο οποίος και θα παραβρεθεί στη συναυλία, μιλώντας μας για το εν λόγω σπάνιο ενδημικό φυτό της Ακρόπολης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.