Αρχική Infokids Υγεία 6χρονο κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση θεραπεύεται με μεταμόσχευση δικών της βλαστικών κυττάρων

6χρονο κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση θεραπεύεται με μεταμόσχευση δικών της βλαστικών κυττάρων

Το κοριτσάκι, από την Πορτογαλία, που σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Duke, στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια που ονομάζεται εγκεφαλική παράλυση, η οποία προκαλεί πολλά προβλήματα, όπως μειωμένες κινητικές ικανότητες, τρέμουλο των άκρων, σπαστικότητα, επιληψία, μειωμένες μαθησιακές και αναπτυξιακές δυνατότητες και πολλά άλλα. Η εγκεφαλική παράλυση είναι ασθένεια που προσβάλει τα παιδιά και μόνο στις ΗΠΑ περίπου 500.000 άτομα πάσχουν από την ασθένεια αυτή.

Για τη θεραπεία, οι ιατροί, χρησιμοποιούν τα δικά της βλαστικά κύτταρα (αυτόλογη μεταμόσχευση) από τον ομφάλιο λώρο και η χορήγηση του μοσχεύματος γίνεται ενδοφλεβίως. Αξίζει να τονιστεί πως η διαδικασία της μεταμόσχευσης, η οποία είναι απλή και ασφαλής, πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για ένα ιατρικό θαύμα, αλλά δεν είναι το μοναδικό παιδί που χρησιμοποιεί τα δικά του κύτταρα με σκοπό την θεραπεία. Τα βλαστικά κύτταρα χρησιμοποιούνται πλέον συχνά σε κλινικές δοκιμές για την αντιμετώπιση διαφόρων διαταραχών και μάλιστα με αυξανόμενη τάση.

Παρόμοια θεραπεία, που βρίσκεται στο στάδιο της κλινικής δοκιμής, έχει χορηγηθεί σε πολλά παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή και τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Σημειώνεται πως οι ιατροί από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Duke αναλαμβάνουν περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και έχουν φυλάξει τα βλαστικά τους κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο.

Η απόφαση του ζευγαριού να φυλάξει τα βλαστικά κύτταρα ομφαλίου λώρου στην Cryo-Save τη στιγμή της γέννησης της κόρης τους μπορεί σήμερα να αλλάξει πλήρως τη ζωή της οικογένειας.

Οι ασθένειες που αντιμετωπίζονται με αυτόλογη χρήση βλαστικών κυττάρων αυξάνονται συνεχώς

Αυτή η εξέλιξη βρίσκει τoν Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cryo-Save Group ιδιαίτερα ικανοποιημένο: “Στην Cryo-Save είμαστε περήφανοι που για ακόμη μια φορά κάνουμε τη διαφορά, συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας ενός παιδιού. Δείχνουμε έμπρακτα πως τα δείγματα που φυλάμε στις άριστες εργαστηριακές μας εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ, που τίθενται από τις νοσοκομειακές μονάδες για θεραπευτική χρήση. Η ποιοτική διασφάλιση της συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και φύλαξης ήταν και παραμένει η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα». “Είναι επίσης ικανοποιητικό το γεγονός, όπως τονίζει ο κος Γρηγόρης Ρουμελιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Cryo-Save SE Europe, πως το φάσμα των ασθενειών που αντιμετωπίζονται με αυτόλογη χρήση των πολύτιμων αυτών κυττάρων αυξάνεται συνεχώς. Αυτό είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.