6 πρωτότυπα αλμυρά σνακ για να φάνε τα παιδιά το απόγευμα

Το απόγευμα συνήθως είναι η ώρα που τα παιδιά έχουν τη τάση να τσιμπολογάνε. Αυτό το τσιμπολόγημα πρέπει οι γονείς να το κατευθύνουν έτσι ώστε να γίνετε σε καθορισμένη ώρα και ποσότητα δηλ. να μην γίνετε άστατα και πάντα με υγιεινές επιλογές.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 πρωτότυπες συνταγές για πεντανόστιμα αλμυρά σνακ που τα πιτσιρίκια σας απλά θα λατρέψουν!  Αν θέλετε να φτιάξετε στα παιδιά σας ένα γρήγορο σνακ για να φάνε το απόγευμα οι παρακάτω προτάσεις θα σας «λύσουν» τα χέρια.

Τορτίγιες φούρνου

Υλικά

8 τορτίγιες

250 γραμμάρια γραβιέρα σε φέτες

4 φέτες τυρί του τοστ

4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένες

Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω τις τορτίγιες . Τοποθετούμε μέσα το τυρί και την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και κλείνουμε τις τορτίγιες, με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (για 5-10 λεπτά) μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

Ψωμί με γέμιση πίτσας

Υλικά:

7 φέτες γαλοπούλα
1 καρβέλι ψωμί
Κέτσαπ
200 γρ. τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο
2 ντομάτες
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψωμί σε οριζόντιες και κάθετες φέτες, χωρίς να φτάνουμε μέχρι κάτω. Δημιουργούμε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε επάνω το ψωμί. Ανοίγουμε το ψωμί ελαφρώς με τα χέρια μας και γεμίζουμε τα κενά με κέτσαπ, τα τυριά και τη γαλοπούλα. Όταν βάλουμε το ψωμί στο ταψί, συμπληρώνουμε τριμμένο τυρί, προσθέτουμε λάδι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20΄. Σερβίρουμε με ντομάτα και ελαιόλαδο.

Τσιπς Λαχανικών

Υλικά:

για τα τσιπς παντζαριού : δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 2 παντζάρια

για τα τσιπς κολοκυθιού: ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 2 κολοκυθάκια

Εκτέλεση:

Κόβω τα λαχανικά με μαντολίνο πολύ λεπτά και στο ίδιο πάχος για να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος. Λαδώνω τις φετούλες λαχανικών και προσθέτω τα μυρωδικά της επιλογής μου και αλατοπίπερο. Τοποθετώ κάθε λαχανικό χωριστά σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε λαχανικού, την υγρασία του και τον φούρνο.

Ψωμάκια με φέτα και γιαούρτι

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%,

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο,

2 αυγά,

1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι,

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και τα απλώνετε με απόσταση στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180º C για 20′.

Αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί του τοστ

Υλικά 

8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ

2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

8 φέτες γαλοπούλα

φέτες τυρί του τοστ

βούτυρο

Εκτέλεση

Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά). Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Τηγανίτες με κολοκυθάκια

 

Υλικά

2-3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

2/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο

λάδι για το τηγάνισμα

λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Αφήνετε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και με τα χέρια σας. Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με το αυγό. Προθέτετε το αλεύρι, τα καλά στυμμένα κολοκυθάκια, το τυρί, λίγο αλάτι, αν κρίνετε ότι χρειάζεται, και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό χυλό, ρίχνοντας λίγο νερό αν σας φαίνεται σφιχτός. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους. Μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ’ την άλλη. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.