Αρχική InfoMommy Νέα ActionAid: Εθελοντική αποστολή στην Αιθιοπία - Νοέμβριος 2012

ActionAid: Εθελοντική αποστολή στην Αιθιοπία - Νοέμβριος 2012

Το επόμενο ταξίδι εθελοντών της ActionAid θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Αιθιοπία με στόχο την επέκταση ενός προγράμματος ύδρευσης σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, την κοινότητα Azernet,που υποστηρίζεται από τις εισφορές των Ελλήνων Αναδόχων.

Η Αιθιοπία είναι μια περίκλειστη χώρα στο Κέρας της Αφρικής. Σήμερα, τα 2/3 των παιδιών της Αιθιοπίας κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό, ενώ το προσδόκιμο ζωής είναι τα 45 χρόνια. Ο πληθυσμός της είναι σχεδόν 79 εκατομμύρια, απ’ όπου τα 63 εκατομμύρια ασχολούνται με τη γεωργία. Δυστυχώς όμως, οι παρατεταμένοι περίοδοι ξηρασίας, οι μη παραγωγικές μέθοδοι καλλιέργειας και η νομοθεσία του κράτους που επιτρέπει μόνο εκμίσθωση γης και όχι ιδιοκτησία της, κάνουν εκατομμύρια κατοίκους της να μην μπορούν να εξασφαλίσουν αρκετή τροφή για να επιζήσουν.

Έτσι, στόχος του εθελοντικού ταξιδιού θα είναι η συμμετοχή στην επέκταση ενός προγράμματος ύδρευσης σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, την κοινότητα Azernet, που υποστηρίζεται από Έλληνες Αναδόχους. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν σκάψιμο και εγκατάσταση σωληνώσεων και χτίσιμο σημείων διανομής νερού. Ταυτόχρονα, θα συμμετέχουμε και σε άλλες δραστηριότητες του χωριού. Θα μαγειρεύουμε μαζί με τους κατοίκους, ώστε να τρώμε όλοι μαζί το μεσημέρι και τα απογεύματα θα επισκεπτόμαστε προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού και εσάς, τους Έλληνες Αναδόχους, όπως το σχολείο Kiltu, ένα ακόμη έργο ύδρευσης και ένα πρόγραμμα ενίσχυσης εισοδήματος των γυναικών.

Το πιο σημαντικό κομμάτι, όμως, αυτών των αποστολών πέρα από τη χειρωνακτική συμμετοχή μας στα έργα, είναι ότι με την παρουσία μας εκεί, το γεγονός ότι δουλεύουμε, μαγειρεύουμε, ζούμε δίπλα-δίπλα με τους ντόπιους για λίγες ημέρες, παίζουμε με τα παιδιά τους, αγκαλιαζόμαστε και αποχαιρετιζόμαστε κάθε φορά με δυσκολία. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας: δηλώνουμε ότι είμαστε εκεί, δίπλα τους και ότι δεν ζουν ξεχασμένοι στην απομακρυσμένη και ταλαιπωρημένη κοινότητα, όπου έτυχε να γεννηθούν. Και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνούν, όταν οι αποστολές τελειώνουν και οι εθελοντές επιστρέφουν, αλλά κάτι στο οποίο ανατρέχουν για να γεμίσουν κουράγιο.

Πρόγραμμα ταξιδιού:

24/11/2012: Αναχώρηση από Αθήνα με Egypt Air –
25/11/2012: Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα ξημερώματα, μεταφορά σε ξενοδοχείο για ξεκούραση, συνάντηση εθελοντών με τοπική ActionAid και αναχώρηση για την κοινότητα Azernet, άφιξη στην κοινότητα και διανυκτέρευση
26/11/2012 – 29/11/2012: Καθημερινή πρωινή αναχώρηση για την κοινότητα με μεταφορικά μέσα της ActionAid. Συμμετοχή σε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή των έργων, το μαγείρεμα κ.ά.
Μεσημεριανό φαγητό στην κοινότητα με τους κατοίκους
Απογευματινές επισκέψεις σε άλλα έργα της ActionAid στην περιοχή.
30/11/2012: Ελεύθερη ημέρα
1/12/2012: Αναχώρηση για Αθήνα τα ξημερώματα

Εκτιμώμενο κόστος: Τα έξοδα του κάθε εθελοντή για το ταξίδι θα είναι περίπου 600 Ευρώ/ άτομο (εισιτήρια, φόροι αεροδρομίων, 6 διανυκτερεύσεις στην Αιθιοπία, βραδινό φαγητό στην πόλη, βίζα). Για να έχετε το συνολικό κόστος του ταξιδιού/άτομο θα πρέπει να προσθέσετε 300 ευρώ/άτομο που είναι η εισφορά του κάθε εθελοντή στην ActionAid. Από την πρόσθετη αυτή εισφορά, το 30% θα καλύψει άλλα έξοδα του ταξιδιού: ενοικιάσεις πούλμαν, φαγητό στην κοινότητα, έξοδα προετοιμασίας ταξιδιού από την ελληνική ActionAid και το υπόλοιπο 70% θα διατεθεί στην ActionAid Αιθιοπίας για την ενίσχυση του έργου της. Το συνολικό κόστος του ταξιδιού θα είναι περίπου 900€.

Σημαντικές σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ταξίδι θα πρέπει να διαβάσετε το αναλυτικό Ενημερωτικό Έντυπο Εθελοντή. Για να λάβετε το Έντυπο καλέστε μας στο 210 9212321.
2. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! Οι πρώτοι 35 που θα στείλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στο αναλυτικό Ενημερωτικό Έντυπο Εθελοντή, θα αποτελέσουν τα μέλη της ομάδας.
3. Μόνο όσοι είναι Ανάδοχοι Παιδιού από την κοινότητα Azernet της Αιθιοπίας θα μπορέσουν, αν επιθυμούν, να συναντήσουν το παιδί που στηρίζουν.
4. Οι συμμετέχοντες:
• Πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, ή να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους και Ανάδοχο Παιδιού αν είναι κάτω των 18 ετών
• Πρέπει να είναι Ανάδοχοι Παιδιού
• Πρέπει να παρευρίσκονται όλες τις ημέρες στο ταξίδι
• Πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες
• Δεν μπορούν να συνοδεύονται

http://www.actionaid.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.