Αρχική InfoMommy Νέα ActionAid: Προβολή ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του Athens Fringe Festival! (15-30/6)

ActionAid: Προβολή ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του Athens Fringe Festival! (15-30/6)

Η ActionAid συμμετέχει στο Athens Fringe Festival από τις 15-30 Ιουνίου με δύο δράσεις, την προβολή του ντοκιμαντέρ "The Outcasts" και την ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί 15-30 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός) και περιλαμβάνει φωτογραφίες τριών από τους έξι συνολικά καταυλισμούς εξόριστων ΅μαγισσών΅ που λειτουργούν στην βόρεια Γκάνα και περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ “The Outcasts”.

Περισσότερες από χίλιες γυναίκες και ισάριθμα παιδιά ζουν εξόριστοι σε καταυλισμούς κατηγορούμενοι για μαγεία. Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες από τη καθημερινή ζωή και πορτραίτα των ηρώων του ντοκιμαντέρ “The Outcasts”. Γυναίκες και παιδιά που κατηγορήθηκαν άδικα, ξυλοκοπήθηκαν, στιγματίστηκαν, εξορίστηκαν και παραμένουν στους καταυλισμούς παραμελημένοι από την κοινωνία και την οικογένειά τους.

Η έκθεση ελπίζει να μεταφέρει τις φωνές και τις εικόνες των ανθρώπων των καταυλισμών στην Αθήνα του σήμερα, όπου παρόμοιοι τοίχοι υψώνονται και ο φόβος για τον διπλανό μας μεγαλώνει.

Στις 22 Ιουνίου στις 21.00 σας περιμένουμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ “The Outcasts” στο Cine Capitol. Προβλήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε στα Χανιά, στην Πτολεμαΐδα, στην Καβάλα και στη Βέροια και τώρα έρχεται και στην Αθήνα. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε καλέστε στο 801 11 900 800. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Γεωργόπουλο.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: Αρκεί ένα όνειρο για να καταδικαστεί μια αθώα γυναίκα; Μπορεί η μοίρα σου να καθορίζεται από τον τρόπο που πεθαίνει μια κότα; Χίλιες γυναίκες στη Γκάνα ζουν εξόριστες σε καταυλισμούς κατηγορούμενες για μαγεία. Θύματα κακοποίησης και κοινωνικού στιγματισμού παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια. Μαζί τους εκατοντάδες παιδιά που τα καταδιώκει η ίδια μοίρα. Τι τις οδήγησε εκεί και τι τις κρατά δέσμιες;

Σκηνοθεσία, μοντάζ, φωτογραφία: Γιώργος Γεωργόπουλος
Μουσική: Μαριλένα Ορφανού
Παραγωγή: ActionAid - Multivision

www.actionaid.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.