Αρχική Infokids Συνταγές Αλμυρά muffins με ελιές και φέτα

Αλμυρά muffins με ελιές και φέτα

Feta-and-sundried-tomato-muffins-3-680x1024 Ποιος είπε ότι τα muffins είναι μόνο ένας γλυκός πειρασμός; Εμείς σας προτείνουμε μια αλμυρή εκδοχή τους που μπορούν να γευτούν τα παιδιά και στο σχολείο ως κολατσιό!

Υλικά:

8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
1κ.σ. ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες, σκληρές, ψιλοκομμένες
200γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα βούτυρο
αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώνετε ένα ταψί και το βάζετε μέσα να ζεσταίνεται.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη τρίμματα. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τις ελιές, την φέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.

Αλοίφετε τη ζύμη με λίγο λάδι, την σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για περίπου 10-15 λεπτά. Την πλάθετε σε μπαλίτσες και τις βάζετε στο καυτό ταψί. Ψήνετε για 25-30 λεπτά και μόλις τα ψωμάκια είναι έτοιμα τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.