Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Αμνιοπαρακέντηση - Τρόποι μείωσης της εξέτασης

Αμνιοπαρακέντηση - Τρόποι μείωσης της εξέτασης

Η βρετανική κυβέρνηση με πρόσφατη ανακοίνωση της ενέκρινε τη χρήση του Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου για τις τρισωμίες 21, 18, και 13, ως μέρος του προγράμματος προγεννητικών εξετάσεων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σύστασης, από την εθνική επιτροπή προληπτικών ελέγχων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αξιολογηθεί ο Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος ως δευτερεύουσα διαγνωστική εξέταση, προσφέροντάς τον ως εναλλακτική για τις γυναίκες που, κατόπιν εξετάσεων, διαπιστώθηκε πως ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Θέλουμε όλες οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση στις ασφαλέστερες διαθέσιμες εξετάσεις, γι’ αυτό έχουμε εγκρίνει τη χρήση του Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου για τα σύνδρομα Down, Edwards και Patau», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Philip Dunne. «Προσφέροντας το Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο, λιγότερες έγκυοι θα καταφύγουν σε επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις που ενέχουν τον κίνδυνο αποβολής».

Συνεχίζοντας, ο Βρετανός Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι περίπου 7.900 επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις –είτε με τη μέθοδο της αμνιοκέντησης ή με τη δειγματοληψία χοριακής λάχνης– πραγματοποιούνται ετησίως, στη Βρετανία. «Ελπίζουμε ότι η προσφορά του Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου ως εναλλακτική θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των επεμβατικών εξετάσεων σε περίπου 1.400 ανά έτος, καθώς και τον αριθμό των αποβολών, που σχετίζονται με αυτές, από 46 σε 3 ανά έτος», κατέληξε ο βρετανός υπουργός Υγείας.

Ο Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος - (NIPT) αποτελεί μία νέα διαγνωστική εξέταση που προσφέρει στους μέλλοντες γονείς τη δυνατότητα να γνωρίζουν, μόλις από τη 10η εβδομάδα κύησης, την πιθανότητα ύπαρξης συγκεκριμένων χρωμοσωμικών ανωμαλιών (τρισωμιών) στο έμβρυο, όπως το Σύνδρομο Down (τρισωμία 21), το Σύνδρομο Edwards (τρισωμία 18) και το Σύνδρομο Patau (τρισωμία 13).

Πρόκειται για μία εργαστηριακή εξέταση, η οποία πραγματοποιείται με μία απλή αιμοληψία της εγκύου και με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια αναλύεται το ελεύθερο εμβρυϊκό DNA που κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας, χωρίς την ύπαρξη κινδύνου που ενέχουν οι αντίστοιχες επεμβατικές μέθοδοι.

Ο Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος είναι διαθέσιμος εδώ και καιρό για τις γυναίκες και στην Ελλάδα, και μάλιστα τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται στη χώρα μας, χωρίς το δείγμα αίματος να χρειαστεί να αποσταλεί στο εξωτερικό, από το Προηγμένα Ιατρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια Science Labs.

Κάθε γυναίκα, κάθε ζευγάρι, όχι μόνο θέλει αλλά έχει και δικαίωμα να γνωρίζει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί για την υγεία του μωρού του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος Clarigo NIPT των Science Labs εξασφαλίζει εγκυρότητα και αξιοπιστία αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με μηδενικό ρίσκο και 100% ασφάλεια για τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της. Για το λόγο αυτό έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία και στη χώρα μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.