Αρχική Infokids Υγεία Αντιμετώπιση πρωινής αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη

Αντιμετώπιση πρωινής αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη

Pregnant-and-Nauseated

Ναυτία, πρωινή ζαλάδα, τάση για έμετο. Δυσάρεστες καταστάσεις, που συνήθως ταλαιπωρούν την έγκυο στη διάρκεια της πιο ευτυχισμένης φάσης της ζωής της. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για τα πιο συνήθη και ενδεχομένως "άκακα" συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, η ναυτία στην εγκυμοσύνη εμφανίζεται συνήθως κατά την 5η εβδομάδα της κυήσεως και σταματά στο τέλος του πρώτου τριμήνου, ενώ κατά την 9η εβδομάδα τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Εκτιμάται ότι περίπου το 70% των εγκύων γυναικών βιώνουν αυτή την ταλαιπωρία. Μερικές μπορεί να νιώσουν απλά λίγο αδιάθετες όταν σηκώνονται το πρωί, ενώ άλλες ταλαιπωρούνται με ώρες ασταμάτητης ναυτίας, αποστροφών σε φαγητό και μυρωδιές και πολλές φορές και εμέτων. Παρά το ότι η ναυτία και η τάση για εμετό που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη αποκαλείται "πρωινή αδιαθεσία", μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή της ημέρας, και περίπου το 80% των γυναικών που επηρεάζονται αισθάνονται ναυτία όλη την ημέρα.

Ένδειξη αλλαγών στον οργανισμό της εγκύου

Στην πραγματικότητα, η ναυτία και οι σποραδικοί έμετοι μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι οι ορμόνες της γυναίκας αυξάνονται με φυσιολογικούς ρυθμούς για να εδραιώσουν τον πλακούντα στην μήτρα.
Αν και τα ακριβή αίτια της πρωινής ναυτίας στην εγκυμοσύνη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, ωστόσο υπάρχουν συνήθεις ύποπτοι όπως είναι η υπερβολικά οξυμένη όσφρηση, η αύξηση των ορμονικών επιπέδων, κυρίως της β-χοριακής και η υπερέκκριση γαστρικού οξέος. Μετά από τρεις μήνες περίπου ο οργανισμός θα έχει συνηθίσει στα ψηλά επίπεδα των ορμονών. Κι έτσι όπως εμφανίστηκαν η ναυτία και η τάση εμετού έτσι ξαφνικά εξαφανίζονται.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη ναυτία

Η ναυτία είναι το αίσθημα δυσφορίας, βάρους ή ζάλης στο κεφάλι και το στομάχι,το οποίο συνοδεύεται από τάση για εμετό. Συχνά, τα δύο συμπτώματα είναι δυνατόν να συνυπάρχουν, αλλά μερικές φορές η ναυτία δεν οδηγεί σε εμετό και άλλες φορές η ναυτία δεν προηγείται του εμετού.

Η ναυτία δεν αποτελεί ασθένεια, αλλά σύμπτωμα που παρουσιάζεται σε διάφορες περιπτώσεις.

Emecalm2

Πώς θα απαλύνεις τα συμπτώματα

Το Emecalm λόγω του ότι αποτελεί τη μόνη φυσική λύση για τη ναυτία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από τις εγκύους. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αποκατάσταση των επιπέδων της γλυκόζης που μπορεί να μειώνεται κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Επίσης, καταπραΰνει τις μυϊκές συσπάσεις του στομάχου που μπορούν να προκαλέσουν εμετό. Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλό είναι πάντα να συμβουλεύεστε το γυναικολόγο σας.

Δεν περιέχει αντισταμινικά, parabens, συντηρητικά ή αλκοόλη. Έτσι αποτελεί μία αποτελεσματική λύση για τους ενήλικες και ταυτόχρονα εξαιρετικά ασφαλή λύση για παιδιά άνω των 2 ετών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε αν είστε έγκυος
Προτείνεται η λήψη δύο δόσεων των 10ml (2Χ10ml), 15 λεπτά πριν σηκωθούν από το κρεβάτι. Επανάληψη πρόσληψης δόσης των 10ml σε περίπτωση επανεμφάνισης των συμπτωμάτων.

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, το Emecalm πρέπει να καταναλώνεται χωρίς αραίωση. Δεν συνίσταται να καταναλώνονται υγρά οποιουδήποτε είδους αμέσως πριν ή μετά τη λήψη του.
Εάν η ναυτία συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται συχνά, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.
Το Emecalm είναι πλήρως συμβατό με φαρμακευτικές αγωγές

Τι πρέπει να προσέξετε
Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Το προϊόν περιέχει σάκχαρα γρήγορης απορρόφησης και πρέπει να λαμβάνεται από διαβητικούς μόνο μετά τη συμβουλή γιατρού.
Το προϊόν περιέχει φρουκτόζη και δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με κληρονομική δυσανεξία στη φρουκτόζη (HFI) ή με προβλήματα στην απορρόφηση της γλυκόζης.
Μην το χρησιμοποιείτε εάν έχετε αλλεργικές αντιδράσεις σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του προϊόντος αυτού.
Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, ζητήστε ιατρική βοήθεια ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Δηλητηριάσεων (210 7793777)

Emelcam

Πού θα το βρείτε

Το Emecalm διατίθεται στα φαρμακεία σε 2 συσκευασίες:
φιαλίδιο των 120ml & συσκευασία με 6 φακελάκια (μονοδόσεις) των 10ml


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.