Αποκριάτικο ποπ κορν κέικ

Αποκριάτικο ποπ κορν κέικ

Βρισκομάστε στην καρδιά της Αποκριάς και τα καλέσματα για πάρτι μασκέ και αποκριάτικες εκδηλώσεις όλο και πληθαίνουν. Αν ετοιμάζετε το αποκριάτικο παιδικό πάρτι του δικού σας παιδιού ή ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για να την πάτε ως κέρασμα στο σχολικό πάρτι τότε το γλυκάκι που σας προτείνουμε σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.

 

Υλικά:

Για το άσπρο μείγμα:
1 σακουλάκι ποπ κορν για το φούρνο μικροκυμάτων με γεύση βουτύρου ή με μόνο 6% λιπαρά,
1/3 του πακέτου των 250 γρ. βούτυρο ανάλατο,
20 μεγάλα marshmallows άσπρα ή και χρωματιστά,
1 1/4 φλ. δημητριακά ρυζιού
½ φλ. χρωματιστά κουφετάκια
½ φλ. χρωματιστή τρούφα

Για το καφέ μείγμα:
2 σοκολάτες με καραμέλα των 50γρ.
1/4 του πακέτου των 250γρ. βούτυρο ανάλατο,
3 φλ. δημητριακά ρυζιού.

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα το άσπρο μείγμα.Αφαιρείτε το πλαστικό περιτύλιγμα από τα ποπ κορν και ξεδιπλώνετε τη σακούλα. Την τοποθετείτε στο κέντρο της συσκευής μικροκυμάτων με το μπροστινό μέρος να κοιτάζει προς τα κάτω. Ψήνετε σε υψηλή ισχύ για 2-4 λεπτά. Καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμα όταν ο χρόνος μεταξύ των ήχων που βγάζουν τα ποπ κορν είναι 1-2 δευτερόλεπτα. Αφήνετε τη σακούλα για 30 δευτερόλεπτα πριν την απομακρύνετε από τη συσκευή μικροκυμάτων. Την ανοίγετε προσεκτικά γιατί τα ποπ κορν είναι ζεστά. Τα βάζετε σε ένα μπολ.

Πρέπει να έχετε 6 φλιτζάνια έτοιμα ποπ κορν. Προσθέτετε τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύετε. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μαρσμέλοους και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα μαρσμέλοους. Τα ρίχνετε πάνω από τα ποπ κορν. Ανακατεύετε για να καλυφθούν όλα καλά με το μίγμα. Προσθέτετε τις χρωματιστές καραμελίτσες και την τρούφα. Ανακατεύετε για να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη μια φόρμα με τρύπα στη μέση. Ρίχνετε τα ποπ κορν στη φόρμα και τα πιέζετε με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού για να πάρουν το σχήμα της φόρμας.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε το καφέ μείγμα.Λιώνετε το βούτυρο και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες σε μπεν μαρί. Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε σιγά – σιγά τα δημητριακά ρυζιού. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Πιέζετε για να απλώσει ομοιόμορφα. Αφήνετε για ½ – 1 ώρα να στεγνώσει. Ξεφορμάρετε προσεκτικά το κέικ σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε ακόμα λίγες καραμελίτσες. Καλύτερα να το φτιάξετε και να το καταναλώσετε την ίδια μέρα.