Αρχική InfoDad Athens Bike Festival 2012: 14-16/9 στην «Τεχνόπολις»

Athens Bike Festival 2012: 14-16/9 στην «Τεχνόπολις»


Η μεγάλη τριήμερη γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες για τους λάτρεις του με πολλές εκπλήξεις, εκδηλώσεις και φυσικά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο. Στόχος, βέβαια, οι φίλοι του ποδηλάτου έπειτα από αυτή τη γιορτή να γίνουν ακόμη περισσότεροι, επιλέγοντας έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμα:

1) Έκθεση ποδηλάτων & test rides: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά. Οι μεγαλύτερες ποδηλατικές εταιρίες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Οι ειδικοί τους θα είναι εκεί για να λύσουν όλες τις απορίες.

2) Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη. Φέτος η ομάδα των adiridas θα σας αφήσει πάλι με το στόμα ανοικτό με τα φανταστικά άλματά τους – ο Marius, o Marc, o Ludwig και ο Peter έρχονται από τη Γερμανία αποκλειστικά για το φεστιβάλ για να μας προσφέρουν ένα θέαμα για γερά νεύρα. Ακόμη, ο Daniel Rall είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ και επιστρέφει φέτος για να μας εντυπωσιάσει με τα απίστευτα κόλπα του! Η τέχνη δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ ούτε και φέτος. Η ομάδα Carpe Diem έχει ετοιμάσει μια ιδιαίτερη Bike Art Exhibition στην Αίθουσα Δ12. Και ακόμη προγραμματίζονται και άλλες δράσεις.

Η περσινή διοργάνωση του Βike Festival προσέλκυσε περισσότερους από 25.000 επισκέπτες στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων. Περίπου 2.000 έφτασαν στο χώρο με τα ποδήλατά τους τα οποία φιλοξενήθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο φυλασσόμενο parking. Γύρω στα 700 άτομα δοκίμασαν ποδήλατα στις οργανωμένες ποδηλατοβόλτες σε δρόμους της πόλης ή μέσα στους χώρους της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.