Αρχική InfoMommy Νέα Athens Photo Festival 2011 στο M55 Projects (27/10-15/11)

Athens Photo Festival 2011 στο M55 Projects (27/10-15/11)

Ο χώρος τέχνης Μ55 Projects, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2011 παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ με τίτλο “Perpignan-Visa pour l'Image, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ για δεύτερη φορά στην Αθήνα”.
Το Perpignan–Visa pour L’Image Festival είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό Φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας στον κόσμο. Διεξάγεται στο Perpignan, της Νότιας Γαλλίας εδώ και 23 χρόνια από τον ίδιο διοργανωτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή, κύριο Jean Francois Leroy. Έχει εκθεσιακό και εμπορικό χαρακτήρα: περιλαμβάνει προβολές φωτογραφιών και εκθέσεις καθώς και συναντήσεις επαγγελματιών των ΜΜΕ από όλον τον κόσμο (δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες, photo editors, πρακτορεία φωτογραφίας και φωτογράφοι).
Ο εκθεσιακός χώρος Μ55 projects, είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας χώρος με πολύπλευρες δραστηριότητες, που έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Φωτογραφίας και την εξάπλωση της πέραν των στενών τοπικών γεωγραφικών καλλιτεχνών συνόρων.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

Στον χώρο τέχνης Μ55 Projects (Mαυρομιχάλη 55, Aθήνα):

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19.00 μμ
• εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το φετινό Φεστιβάλ Visa pour l’Image 2011

Yuri Kozyrev / «Οι δρόμοι της επανάστασης»(Les chemins de la révolution)

Η επανάσταση του γιασεμιού, η αραβική άνοιξη, η επανάσταση του Facebook – μερικοί όροι που χαρακτηρίζουν τον άνεμο της ερήμου που πνέει δυνατά στο Μαγκρέμπ και τη Μέση Ανατολή.
Πολλά ρεπορτάζ για τον άνεμο αυτό της αλλαγής τονίζουν τα κοινά στοιχεία της περιοχής: τη νεαρή ηλικία των επαναστατών, την έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την επιλογή (των περισσότερων) της ειρηνικής διαδήλωσης ως πολιτικού εργαλείου. Διασχίζοντας την περιοχή το περασμένο φθινόπωρο, φωτογραφίζοντας στη Λιβύη, περνώντας από την Αίγυπτο και φθάνοντας μέχρι το Μπαχρέιν, παρατήρησα τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των στασιαστών της Βεγγάζης και των διαδηλωτών του Μπαχρέιν. Οι δύο ομάδες μάχονται ενάντια στην τυραννία άλλα η προσέγγιση και οι προσδοκίες τους διαφέρουν.

Παρουσίαση του Multimedia : "Up rising Cairo 2011"
Ένα χρονικό της πλατείας Tahrir , από τις πρώτες μέρες μέχρι την πτώση του Mubarak . Περιλαμβάνει Φωτογραφίες των : Guillaume Binet, Lionel Charrier, Julien Daniel (MYOP) ; Dominic Nahr (Magnum). Μοντάζ : Gilles Bretin.. Vidéo: Claude Guibal. Ηχος : Eric Audra, Magazine Interceptions, France Inter.Συμπαραγωγή: La petite poule noire/ musée de l’Elysée, Lausanne.

Παρουσίαση του Βιβλίου : “Révolution”

Το πρακτορείο MYOP παρουσιάζει το βιβλίο Révolution, ένα βιβλίο για την ελπίδα για μια ελεύθερη Αίγυπτο, που αφηγείται την ιστορία της αλλαγής που συγκλόνισε τον αραβικό κόσμο. Guillaume Binet, Lionel Charrier, Julien Daniel, τρεις φωτογράφοι του πρακτορείου MYOP, ήταν στο πλευρό των Αιγυπτίων από τις πρώτες διαδηλώσεις στο Κάιρο στα τέλη Ιανουαρίου 2011 μέχρι την αναχώρηση του Mubarak και τις πρώτες ημέρες της απελευθέρωσης.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 19.00μμ
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Οκτωβρίου με 15 Νοεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή 18.00μμ -21.00μμ

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 19.00 μμ εισαγωγή στο web documentary από τον Samuel Bollendorff, φωτογράφο του πρακτορείου Vu και δημιουργό πολλών web documentary. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συνομιλητές τον J.F. Leroy, διευθυντή του φεστιβάλ φωτοειδησεογραφείας του Visa pour l'image, και την Camillie Pillas, δημοσιογράφο, δημιουργός multimedia και ιδρυτικό μέλος της γκαλερί Petite Poule Noire.

Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση

Info
Τοποθεσία Mαυρομιχάλη 55, Εξάρχεια Αθήνα και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα
Πληροφορίες Μ55 Projects, T: 210 3624 856


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.