Αρχική Infokids Συνταγές Burger με φιλέτο ψαριού και σος μαγιονέζα

Burger με φιλέτο ψαριού και σος μαγιονέζα

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται να φάει το ψάρι του και σας ταλαιπωρεί, μπορείτε να το “ξεγελάσετε” σερβίροντάς του το φιλέτο ψαριού σαν μπιφτέκι. Αν πάλι του αρέσει το ψάρι, η παραλλαγή που σας προτείνουμε θα το ξετρελάνει. Ένα γρήγορο πεντανόστιμο και θρεπτικό γεύμα που δένει μοναδικά με τη σος μαγιονέζα.

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού (πέρκα, βακαλάος, σολομός) των 100 γραμμ. το καθένα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι τριμμένη γαλέτα
2-3 φύλλα μαρουλιού για κάθε burger

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό και τη μουστάρδα, προσθέτετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτάτε τα φιλέτα ψαριού στο μείγμα αυγού-μουστάρδας και στη συνέχεια τα βουτάτε στην τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν πλήρως ούτως ώστε όταν ψηθούν να κάνουν μια ενιαία κρούστα. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C και τα αφήνετε να ψηθούν για 15 λεπτά, γυρνώντας τα μονάχα μια φορά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά τη μαγιονέζα με το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανοίγετε τα ψωμάκια, βάζετε από μια κουταλιά σος μαγιονέζας, το φιλέτο του ψαριού, τα μαρουλόφυλλα και σερβίρετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.