Αρχική Infokids Συνταγές Cheesecake σταφύλι

Cheesecake σταφύλι

523a5b3ff78a35e12d6922777f853398 Το αγαπημένο μας cheesecake γίνεται ακόμα καλύτερο με την προσθήκη σταφυλιών! Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά
Για την βάση:

100 γρ. μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
Το ξύσμα 1 λεμονιού

Για την κρέμα:

100 γρ. cottage cheese
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. άσπρη ζάχαρη
2 σταγόνες εσσάνς βανίλιας
2 αυγά
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Για γαρνιτούρα:

Ρώγες σταφυλιών χωρίς κουκούτσια (άσπρα και μαύρα) κομμένες στην μέση

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα μπισκότα, την ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και το λεμόνι. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες, στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα (για φούρνο) ρίχνουμε το μίγμα, το πιέζουμε να στρώσει στον πάτο και τα πλαϊνά.

Σε ένα σκεύος τρίβουμε το cottage cheese, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και την εσσάνς βανίλιας.Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών. Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την βάση και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 190 C. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με την κρέμα γάλακτος, απλώνουμε το μίγμα πάνω από το γλυκό μας και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά στους 230 C.

Βγάζουμε το cheesecake από την φόρμα και όταν κρυώσει το γαρνίρουμε με τα σταφύλια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.