Αρχική Infokids Συνταγές Cupcakes λευκής σοκολάτας με μπαχαρικά

Cupcakes λευκής σοκολάτας με μπαχαρικά

Σήμερα θα φτιάξουμε μια νέα συνταγή για cupcakes που συνδυάζει δύο γεύσεις που όσο παράταιρες κι αν σας ακούγονται είναι τόσο αρμονικά γευστικές μεταξύ τους που δεν θα το πιστεύετε! Ελάτε λοιπόν να γευτούμε λευκή σοκολάτα με μπαχαρικά!

Για τα cupcakes:

132 γρ. μαλακό αλεύρι
2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
73 γρ. καρότα, βρασμένα και πολτοποιημένα
57 γρ. ροδισμένο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
28 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 ασπράδι
144 γρ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη:

85 γρ. άχνη ζάχαρη
114 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
½ κ.γ τριμμένη κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμμένο γλυκάνισο
88 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C, με τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Λαδώστε 12 φόρμες. Σε μια μεγάλη λεκάνη, κοσκινίστε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε μια άλλη λεκάνη, αναμείξτε το καρότο, το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια και το γιαούρτι. Χτυπήστε με το σύρμα στο μίξερ τα αυγά και το ασπράδι, σε δυνατή ταχύτητα, μερικά λεπτά. Ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε άλλα 5 λεπτά. Αναμείξτε με μια σπάτουλα το μισό μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τα αυγά. Ρίξτε μέσα όλο το μείγμα καρότου και ανακατέψτε απαλά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες, βάζοντας 1/3 φλιτζ. σε κάθε φόρμα. Ψήστε τα cupcakes περίπου 14 λεπτά. Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμα, βυθίστε ένα μαχαίρι στη μέση και, αν βγει καθαρό, έχουν ψηθεί. Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν 2 ώρες.Εν συνεχεία φτιάχνουμε την επικάλυψη. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη άχνη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τον τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο σε μεσαία ταχύτητα, 3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Λιώστε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέστε τη στο μείγμα μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι καλύψτε τα cupcakes με την επικάλυψη. Διατηρούνται τυλιγμένα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι 2 μέρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.