Αρχική Infokids Συνταγές Cupcakes βανίλιας με επικάλυψη φράουλας

Cupcakes βανίλιας με επικάλυψη φράουλας

IMG_7785Τα cupcakes εισέβαλαν τα τελευταία χρόνια στο κόσμο της ζαχαροπλαστικής και από τότε έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Φωνάξτε τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε μαζί φραουλένια cupcakes.

Υλικά:

1 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2/3 του φλιτζανιού πλήρες γάλα
1 κλωναράκι βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
φράουλες

Για την επικάλυψη:

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές σούπας πολτός φράουλας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χαράξτε κατά μήκος το κλωναράκι βανίλιας να ανοίξει, αλλά να μην κοπεί, και με την πίσω μεριά του μαχαιριού, σύρτε το κατά μήκος με ελαφρά πίεση και αφαιρέστε τους σπόρους της βανίλιας, που βρίσκονται κολλημένοι στα τοιχώματα. Σε ένα μικρό μπωλ αναμείξτε τους σπόρους της βανίλιας με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διασκορπιστούν καλά .Σε ένα άλλο μπωλ για μίξερ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε και το μίγμα ζάχαρης- βανίλιας και αναμείξτε καλά. Προσθέστε και το βούτυρο και σε μέτρια ταχύτητα αναμείξτε τα υλικά με τη βοήθεια του μίξερ.

Σε ένα μικρό μπωλ χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα με το αλεύρι και χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.Ελαττώστε ταχύτητα και προσθέστε λίγο- λίγο το γάλα, έως ότου ενσωματωθεί τελείως στο μίγμα, το οποίο θα είναι ρευστό. Γεμίστε κατά το ήμισυ τις φόρμες και ψήστε τα cupcakes για περίπου 14 λεπτά. Δεν θα πρέπει να πάρουν «χρώμα», γι’ αυτό μετά τα δέκα λεπτά κάντε τεστ κάθε δύο λεπτά με μια οδοντογλυφίδα, για να διαπιστώσετε το ακριβές σημείο ψησίματος.Θα πρέπει να βγουν σχετικά άσπρα με κόκκους βανίλιας.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγύ και κατόπιν προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπήστε λίγο ακόμη. Προσθέστε τον πολτό φράουλας και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι.Τα cupcakes πρέπει να έχουν κρυώσει τελείως πριν βάλετε οποιαδήποτε επικάλυψη από πάνω, πόσο μάλλον σαντιγύ. Κρατήστε τις πιο μικρές φράουλες για γαρνίρισμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.