DIY: Γλυκό βύσσινο, κεράσι ή σταφύλι – όλα τα μυστικά με μια ματιά!

Tips για το γλυκό βύσσινο:

  • Πλύντε τα βύσσινα και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί. Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι. Τα κουκούτσια ρίξτε τα σ’ ένα μπολ με το νερό.
  • Σε ένα μπολ συγκεντρώστε την ψίχα του βύσσινου και το ζουμί τους. Ρίξτε από πάνω τους όλη τη ζάχαρη και προσθέστε επάνω σ’ αυτά το νερό όπου έχετε βάλει τα κουκούτσια. Αφήστε να μείνουν έτσι ως την επόμενη μέρα.
  • Βράστε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται.
  • Ρίξτε το χυμό λεμονιού στο τελείωμα. Κατεβάστε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν, ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα, 3-4 φορές.

                                                                                 

Tips για τα κεράσια και τα σταφύλια:

  • Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια, χρειάζεται  λιγότερη ζάχαρη στα 2 κιλά κεράσια, περίπου 1 1/2 κιλό ζάχαρη. Μη βάλετε καθόλου νερό. Πετάξτε τα κουκούτσια αμέσως μόλις τα βγάλετε.
  • Για να γίνουν πιο τραγανά τα κεράσια, βάλτε τα 1 ώρα σε ασβεστόνερο. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε άρωμα βανίλια.
  • Κουνήστε πάλι την κατσαρόλα πολλές φορές, ώσπου να κρυώσει το γλυκό, για να φουσκώσουν τα κεράσια.
  • Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε γλυκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια. Στην ίδια ποσότητα- 2 κιλά σταφύλια- βάλτε 1 κιλό ζάχαρη.
  • Αρωματίστε με βανίλια!