Αρχική InfoSchool Δημοτικό Eπιστημονική ημερίδα: «Επικοινωνώντας με τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά»

Eπιστημονική ημερίδα: «Επικοινωνώντας με τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά»

Ανοιχτή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Επικοινωνώντας με τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά» διοργανώνει το Επιστημονικό Σωματείο «Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής» (INCLUDE), υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 από τις 17:00-21:00, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κλεάνθους 57- Άνω Τούμπα.

Το «Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής» (INCLUDE) και το «Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης» (που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Νεολαίας στον ισόγειο χώρο του κτιρίου του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας), διοργανώνουν εργαστήρια για παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρία υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρίας Πασχαλίδου.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της σύμπραξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΡΤ «Πρόγραμμα ψυχικής ενδυνάμωσης και επανακινητοποίησης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και γονέων παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας:
17:00-17:30 Προσέλευση-Εγγραφές
17:30-17:45 Χαιρετισμοί
Δημήτριος Γουδήρας: Καθηγητής Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
17:45-19:15 Στρογγυλό Τραπέζι
«Προωθώντας την επικοινωνία στο οικογενειακό-σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον. Το εγχείρημα του INCLUDE».
19:15-19:30 Διάλειμμα.
19:30-21:00 «Ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
Πρόγραμμα Βιωματικών Εργαστηρίων για παιδιά στον ίδιο χώρο του INCLUDE –Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
18:00-20:15 Ομιλίες -Εισηγήσεις
Δρ. Νάνου Ανδρομάχη, Ειδική παιδαγωγός
Πανέρα Άλτα, ΜΑ. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Κουσουρέτα Νίκη, Ψυχολόγος, Ειδική παιδαγωγός
Κουλούσια Γεωργία, Ειδική παιδαγωγός
Κολαρά Ευτέρπη , Ειδική παιδαγωγός Λογοθεραπεύτρια
Βεβήλος Πέτρος, Κοινωνικός-κλινικός ψυχολόγος
Δρ. Πατσίδου-Ηλιάδου Μαρίνα, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.