Αρχική InfoTeens Style ECOCAMP: 7η περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους

ECOCAMP: 7η περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους

Μία ξεχωριστή ιδέα που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνεχίζει και στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το ECOCITY. Το ECOCAMP, η περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους 13-16 ετών, θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά φέτος από 25 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου. Στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα, στα Καλάβρύτα, ανάμεσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, στήνεται το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής κατασκήνωσης.

Στο ECOCAMP προτεραιότητα έχει o νέος, ο οποίος μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας, συμμετέχει σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.

Οι έφηβοι έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και παρακολουθούν ένα αξιόλογο πρόγραμμα βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται.

Επίσης θα περιηγηθούν στο δάσος, θα κατέβουν τον Βουραϊκό, θα γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία και να επισκεφθούν χωριά που ξερίζωσε η αστυφιλία με ορειβατικό ποδήλατο και κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι εγκαταστάσεις είναι μόνιμες σε κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα. Το ECOCAMP στοχεύει στην επαφή των νέων, που ζουν στην πόλη, με τη Φύση και την βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

*Στη κατασκήνωση φέτος θα συμμετέχουν νέοι από όλη τη χώρα.
*Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.
*Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ecocity.

Πηγή: Econews


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.