Αρχική InfoTeens Νέα Έφηβοι επίδοξοι "συγγραφείς" δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Ηρακλειδών (από 5/10)

Έφηβοι επίδοξοι "συγγραφείς" δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Ηρακλειδών (από 5/10)

writingΤο εφηβικό εργαστήρι λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών, που από φέτος οργανώνει η συγγραφέας Χριστίνα Κόλλια, θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον Ολλανδό εικαστικό καλλιτέχνη M.C. Escher και τους μεγάλους Έλληνες ποιητές: Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρο Βρεττάκο και Γιάννη Ρίτσο.

Ο εικαστικός M.C. Escher και οι ποιητές: Οδυσσέας Ελύτης, Νικηφόρος Βρεττάκος και Γιάννης Ρίτσος, έρχονται να συναντήσουν τους εφήβους κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στο Μουσείο Ηρακλειδών. Με αφορμή επιλεγμένα έργα του Ολλανδού χαράκτη και ποιήματα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, οι νέοι καλούνται να διερευνήσουν τα σημεία συνάντησης των εικαστικών τεχνών με τον έντεχνο λόγο. Θα ανταλλάξουν απόψεις με την ομάδα και θα επιχειρήσουν τα πρώτα τους βήματα στα μονοπάτια της ποιητικής δημιουργίας, με την εμψύχωση και καθοδήγηση της συγγραφέως Χριστίνας Κόλλια.

Όλα αυτά λοιπόν θα συμβούν στα τρία τρίωρα μαθήματα λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά 13-16 ετών, με θέμα:  «Γράφοντας ποίηση συντροφιά με τον κύριο M.C. Escher»

"Σκοπός των μαθημάτων είναι η καλλιέργεια της εικαστικής αγωγής των νέων και η βιωματική προσέγγιση του έντεχνου λόγου μέσω των διαχρονικών μηνυμάτων που προσφέρουν οι μεγάλοι δημιουργοί. Στη συνάντηση των εικαστικών τεχνών με τον έντεχνο λόγο, τα παιδιά εξασκούνται, με τρόπο δημιουργικό, στην απελευθέρωση της ατομικής έκφρασης, προφορικής και γραπτής, η οποία είναι ιδιαίτερης σημασίας στην ηλικία της εφηβείας.”

~ Χριστίνα Κόλλια

Ημερομηνίες: Σάββατο, 5/10, 12/10, 19/10
Ώρες:
14:30μμ – 16:30μμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5  Οκτωβρίου 2013: "Σκίουρος" , M.C. Eshcer
«Ήμουν ένα μικρό ζωάκι που συνέλαβε τη ζωή,/τον ήλιο, τ’ αστέρια και το φεγγάρι…» Ν. Βρεττάκος – Το ζωάκι

12 Οκτωβρίου 2013: "Το πηγάδι",  M.C. Eshcer
« …Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος/με υπομονή και περηφάνια./ Κάθε νύχτα απ’ το ξερό πηγάδι/βγαίνουν τ’ αγάλματα προσεχτικά κι ανεβαίνουν στα δέντρα» Γ. Ρίτσος – Ο τόπος μας

19 Οκτωβρίου 2013: "Ηλιακό ρολόι",  M.C. Eshcer
« Όπου κι αν βάλω πλώρη εδώ αράζω, το σκοτάδι με χρωστάει στο φως./ Η γη στη θάλασσα, η φουρτούνα στη γαλήνη…» Ο. Ελύτης – Οι κλεψύδρες του αγνώστου

Κόστος Συμμετοχής: 20 € / μάθημα
10 % έκπτωση σε αδέρφια

έκπτωση (50€ από 60€) με προαγορά και των τριών μαθημάτων
50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο

210 34 61 981,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.