Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης "Είχαμε μια αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής και η γυναίκα μου δεν θέλει να ξανακάνουμε..."

"Είχαμε μια αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής και η γυναίκα μου δεν θέλει να ξανακάνουμε..."

"Είχαμε μια αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής με τη συζυγό μου για να αποκτήσουμε παιδί. Τώρα είναι απογοητευμένη και δεν θέλει καν να συζητήσει να κάνουμε δεύτερη προσπάθεια. Τι να κάνω;"

Απαντά η Κρυσταλλία Σαρκινιώτη, ψυχοθεραπεύτρια 

Κατανοώ την επιθυμία σας να αποκτήσετε παιδί αλλά και την ανησυχίας σας για το πώς θα διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα είναι μια μεγάλη διαδικασία για ένα ζευγάρι να μην μπορεί να κάνει ένα μωρό παρόλο που το θέλει τόσο πολύ.

Εσείς πρώτα από όλα θα πρέπει να κατανοήσετε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η σύζυγός σας μετά την αποτυχημένη σας προσπάθεια. Είναι πιθανό να νιώθει στεναχώρια, θυμό ή και απογοήτευση. Μην ξεχνάτε ότι κάθε εξωσωματική είναι ιδιαίτερη επώδυνη και κουραστική για μια γυναίκα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Σε αυτή τη φάση πρέπει να μείνετε ενωμένοι ως ζευγάρι και δυνατοί "χτίζοντας" καλύτερη επικοινωνία μεταξύ σας.

Οι περισσότεροι γιατροί θα συμβούλευαν να περιμένετε τουλάχιστον δύο μήνες πριν ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αν και ιατρικώς είναι δυνατό να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο αμέσως μετά έναν αποτυχημένο, οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται κάποιο χρόνο για να ανακτήσουν την θετική ψυχολογία που απαιτείται. Επίσης κάποιος χρόνος είναι ωφέλιμος για τις ωοθήκες και τις ορμόνες ώστε να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση.

Πολλοί ασθενείς αλλάζουν γιατρό επειδή δεν μπορούν να συλλάβουν αν και συνήθως δεν είναι καλή ιδέα. Ακολουθώντας ένα δεύτερο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης στην ίδια κλινική είναι συνήθως καλύτερη επιλογή από την αλλαγή γιατρών γιατί ένας γιατρός που ήδη σας έχει παρακολουθήσει θα γνωρίζει καλύτερα το ιστορικό και την περίπτωσή σας.

Τέλος, έχοντας ήδη βιώσει έναν αποτυχημένο κύκλο, μπορείτε μελλοντικά πιο εύκολα ως ζευγάρι  να συμβιβαστείτε και να αντιμετωπίσετε το άγχος ενός νέου κύκλου καθώς είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Χρειάζεται υπομονή, κουράγιο και θετική αντιμετώπιση της κατάστασης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.